Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ομοσπονδίες ενάντια στην αξιολόγηση

Στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας στην Κεφαλονιά καλεί η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση.

Παράλληλα, τη Δευτέρα εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η έφεση που κατέθεσαν ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές, που δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα στο σχολείο τους, με αυταπάρνηση και λεβεντιά!

Στο νομό μας η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων που έχουν συνεδριάσει μέχρι σήμερα είναι υπέρ της Απεργίας –Αποχής ( 13 από τους  16 ).

Η απάντηση της Κυβέρνησης (αγωγή ενάντια στην Απεργία-Αποχή), στην ανυποχώρητη στάση των χιλιάδων εκπαιδευτικών, είναι ομολογία ήττας και  δείχνει φόβο και πανικό.

Τόσο η προσφυγή, όσο κι η απόφαση του Δικαστηρίου βασίζονται στις διατάξεις του αντεργατικού, απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, που θέλει τα σωματεία μας “στο γύψο”, τους εργαζόμενους να μη σηκώνουν κεφάλι, να μην αντιδρούν όταν χτυπιούνται τα δικαιώματά τους

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να  κατασυκοφαντήσει τον  Αγώνα μας, χτυπά με τα ΜΑΤ απροκάλυπτα εκπαιδευτικούς στην Αθήνα και κάνει πλάτες στους φασίστες μέσα στα σχολεία (Σταυρούπουλη Θεσσαλονίκης), επαναφέροντας την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων. Δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν φοβούνται να αξιολογηθούν, όπως λέει παραπλανητικά το ΥΠΑΙΘ. Οι εκπαιδευτικοί κρατήσαμε και κρατάμε όρθια τα σχολεία μέσα στην πανδημία! Στεκόμαστε  δίπλα στους μαθητές μας με κάθε μέσο, χωρίς καμία στήριξη από το ΥΠΑΙΘ, διεκδικούμε όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα απαιτούμε:

• Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.
  • Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4