Αφίσα απεργίας
Αυξάνονται τα σχολεία που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση

13 δημοτικά και 11 νηπιαγωγεία ευθύνης του ΣΕΠΕ «Νίκος Πλουμπίδης» πήραν απόφαση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Ήδη στη Δευτεροβάθμια, ΕΛΜΕ ανακοινώνουν σχολεία που λαμβάνουν παρόμοιες αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Νίκος Πλουμπίδης»:

Αισιόδοξο μήνυμα στον Σύλλογό μας “Nίκος Πλουμπίδης” ! Χαιρετίζουμε τις  πρώτες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων υπέρ της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση

13  ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 11 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΕΣ Ή ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η μαζική συμμετοχή μας στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων υπέρ της απεργίας-αποχής μπορεί να ακυρώσει στην πράξη τις στοχεύσεις της κυβέρνησης και του υπ. Παιδείας που προωθούν  σωρεία αντιεκπαιδευτικών μέτρων, την αυτονομία και την αξιολόγηση των σχολείων,  που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην  κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Όπου έχουν εφαρμοστεί αυτά τα μέτρα διεθνώς έχουν αυτό το αποτέλεσμα, χωρίς καμία εξαίρεση!

  • Καλούμε τους/τις συναδέλφους να υπογράψουν τη δήλωση που έχει αποστείλει η ΔΟΕ για την απεργία-αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση με ομόφωνη απόφαση της,  να ακολουθήσουν τα βήματα που έχουν σταλεί και να ενημερώσουν το Δ.Σ.  

Οι εκπαιδευτικοί πέρυσι απορρίψαμε με την απεργία-αποχή τον ίδιο το νόμο για την «αξιολόγηση» και στο περιεχόμενο και στην υλοποίησή του με ποσοστό πάνω από 95%, με την καθολική συμμετοχή μας, με την οργανωμένη δράση μας και τη συσπείρωση στο σωματείο μας. 

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, συλλογικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απαντάμε με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγησή τους!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο