Τα πρώτα σχολεία που τάσσονται με την απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ
Καταφτάνουν στο alfavita τα πρώτα στοιχεία με τις αποφάσεις Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ που τάσσονται με την απεργία –αποχή της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης  τα μέχρι τώρα σχολεία  όπου συλλογικά οι εκπαιδευτικοί τάχθηκαν με την απεργία αποχή και υπέγραψαν τη δήλωση της ΟΛΜΕ είναι:

1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης,  2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 1ο ΓΕΛ Μενεμένης, 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού, 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, ΓΕΛ Καλλιθέας, Γυμνάσιο  Ασσήρου,  Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις 5ο Ωραιοκάστρου (Μελισσοχώρι), 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Διαβατά).

Όπως σημειώνει η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: 

Καλούμε τους συναδέλφους να μη συναινέσουν σε αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές πρακτικές της κ. Κεραμέως που επιχειρεί να εμπλέξει τους συλλόγους διδασκόντων με έντεχνο τρόπο ώστε να παραβιάσουν τις περσινές τους αποφάσεις και να κάνουν απολογισμό αξιολόγησης της σχολικής μονάδας για την περσινή χρονιά. «Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης», την ονομάζει. Ζητάει η κ. Κεραμέως μέσω της Υπουργικής Απόφασης (άρθρο 11) «οι σχολικές μονάδες» να συντάξουν συνοπτικό απολογισμό, ο οποίος θα βασίζεται, όπως ζητάει «στην αποτίμηση των λειτουργιών της σχολικής μονάδας, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, με βάση τους εννέα (9) άξονες (σε τετράβαθμη κλίμακα σύμφωνα με το άρθρο 3 της παρούσας) και  τεκμηρίωσή τους».

Η Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει απολογισμός σε κάτι που οι σύλλογοι διδασκόντων, όχι μόνο δεν το αποφάσισαν, αλλά το απέρριψαν και δεν το υλοποίησαν. Διευθυντές συγκαλούν συλλόγους για να πάρουν αποφάσεις, ενώ η Υπουργική Απόφαση (άρθρο 11) δεν τους υποχρεώνει να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία.

Στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας 6 στα 6 σχολεία που έγιναν συνεδριάσεις αποφασίστηκε απεργία - αποχή

Στις Αχαρνές 

7ο   ΓΕΛ Αχαρνών

2ο   ΓΕΛ Αχαρνών

11ο  ΓΥΜ Αχαρνών

2ο  ΓΕΛ Αχαρνών

Διάσπαρτα στην Αθήνα

12 ΓΕΛ Αθηνών

2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας 

3 ΓΥΜ Ιλίου: 21-3

12ο ΓΥΜ Περιστερίου: 16-6

ΓΕΛ Δροσιάς Αττικής

Άλλες Πόλεις μέχρι τώρα

3ο ΓΕΛ Αρτας

12ο ΓΕΛ Πάτρας

Το alfavita.gr θα συνεχίσει την ενημέρωση με βάση τα στοιχεία που θα στέλνουν οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι ΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Κεφαλογιάννη
Κεφαλογιάννη για συνεπιμέλεια: «Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης»
Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι οικογενειακές υποθέσεις, όταν αφορούν ανήλικα, δεν προσφέρονται για εκβιασμούς
Κεφαλογιάννη για συνεπιμέλεια: «Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης»
Δημόσιο
Πειθαρχικό Συμβούλιο: Ποιοι αναλαμβάνουν το νέο «ποινολόγιο» στο Δημόσιο
Δημόσιο: Ριζική αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου από το 2026: Το νέο κεντρικό όργανο με δικαστικούς λειτουργούς
Πειθαρχικό Συμβούλιο: Ποιοι αναλαμβάνουν το νέο «ποινολόγιο» στο Δημόσιο