ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Στο πλευρό της απολυμένης καθηγήτριας από τα Αρσάκεια ο ΣΙΕΛ Αχαΐας - Συγκέντρωση στην Ευελπίδων
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων το πρωί της Παρασκευής για την απολυμένη εκπαιδευτικό από τα Αρσάκεια

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απολυμένη εκπαιδευτικό από τα Αρσάκεια Σχολεία, στην Ευελπίδων, στις 9 το πρωί της Παρασκευής, απευθύνει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) Αχαΐας.

Όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος, «η συναδέλφισσα διεκδικεί την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασής της ως καταχρηστικής για λόγους εκδικητικότητας, επειδή εξέφρασε τον Μάιο 2020 επιφυλάξεις για την τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών τάξεων στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών. Το δικαστήριο θα γίνει στις 24 Σεπτέμβρη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αλληλεγγύη στην απολυμένη συναδέλφισσά μας από τα Αρσάκεια Σχολεία - Αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στην εκπαίδευση!

Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας στηρίζουμε έμπρακτα τον δικαστικό αγώνα της εκπαιδευτικού και μέλους του σωματείου μας Β.Β. κατά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με παρέμβαση με δικηγόρο στο επικείμενο δικαστήριο. Η συναδέλφισσα διεκδικεί την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασής της ως καταχρηστικής για λόγους εκδικητικότητας, επειδή εξέφρασε τον Μάιο 2020 επιφυλάξεις για την τοποθέτηση καμερών εντός των σχολικών τάξεων στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών. Το δικαστήριο θα γίνει στις 24 Σεπτέμβρη.

Ο Σύλλογός μας είχε λάβει γνώση εγκαίρως για την αποστολή συλλογικής επιστολής για τις κάμερες προς τη διοίκηση και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί που υπέγραψαν. Καταγγέλλουμε ότι η διεύθυνση και η διοίκηση του σχολείου αγνόησαν επιδεικτικά τις ενέργειες του σωματείου μας προκειμένου να ενημερωθούμε επισήμως για την αιτία που καταγγέλθηκε η σύμβαση της συναδέλφισσας και προκειμένου να επιστρέψει στη θέση εργασίας της, καθιστώντας τον δικαστικό αγώνα μονόδρομο.

Πριν καν γνωμοδοτήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σε μια περίοδο που το μέτρο δεν είχε ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα, υιοθετήθηκε με ζέση από ορισμένα ιδιωτικά σχολεία για να πουληθεί ως επιπλέον υπηρεσία στους γονείς. Οι φωνές των εκπαιδευτικών που διαφωνούσαν έπρεπε να «φιμωθούν», με την δοκιμασμένη μέθοδο της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Το σωματείο μας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα σε ανακοινώσεις του ενάντια στην τροπολογία για τις κάμερες: Υπονομεύει την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές-σπουδαστές μας, μετατρέπει την παιδαγωγική σχέση σε «reality show», παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών/σπουδαστών και εκπαιδευτικών, στοχεύει στον έλεγχο και την εντατικοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.

Ο αγώνας της συναδέλφισσας αποτελεί κομμάτι του συλλογικού αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στην εκπαίδευση!

Η αλληλεγγύη και η οργάνωση στο σωματείο είναι το όπλο μας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 24/9 στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων (Κτίριο 9, αίθουσα 14)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ