Εύβοια:Εκπαιδευτικοί παρέδωσαν σχολικά είδη σε πυρόπληκτες οικογένειες
Παραδόθηκαν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου τα σχολικά είδη, στο κέντρο αγώνα πυρόπληκτων στη Στροφυλιά Ευβοίας

Η συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στην συγκέντρωση των σχολικών ειδών για τα πυρόπληκτα παιδιά της Εύβοιας.

Ο σύλλογος «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας του συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.

«Η μεγάλη ανταπόκριση στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μαθητές των πυρόπληκτων είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πάνω απ’ όλα τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα δικαιώματά τους και το αποδεικνύουν αυτό καθημερινά με τη στάση τους μέσα στα σχολεία, με τους αγώνες τους να ανοίξουν αυτά με ασφάλεια και υγιεινή, με τον αγώνα τους να εμποδίσουν την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων. Με την πρωτοβουλία αυτή στεκόμαστε δίπλα στο «κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» και τις πυρόπληκτες οικογένειες», αναφέρει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π. Ε «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ.

sxolikaeidh

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/9

Οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Άμεση, μαχητική και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της Αττικής συγκεντρώνοντας σχολικά είδη για τις πυρόπληκτες οικογένειες της Εύβοιας μετά από το κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία ο σύλλογος «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και στην οποία  συμμετείχε και ο σύλλογός μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ».

Την Παρασκευή 10/9 συγκεντρώθηκαν τα σχολικά είδη και το πρωί του Σαββάτου 11/9 εκπαιδευτικοί από όλες τις γωνιές της Αττικής συναντηθήκαμε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συσκευάσαμε τα υλικά,  ώστε την Κυριακή στις 12/9 να παραδοθούν από αντιπροσωπεία των σωματείων στο «κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον κόμβο της Στροφυλιάς, να τα πάρουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους και να μπορούν να ξεκινήσουν με τα απαραίτητα τη σχολική χρονιά.

Η μεγάλη ανταπόκριση στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μαθητές των πυρόπληκτων είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πάνω απ’ όλα τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα δικαιώματά τους και το αποδεικνύουν αυτό καθημερινά με τη στάση τους μέσα στα σχολεία, με τους αγώνες τους να ανοίξουν αυτά με ασφάλεια και υγιεινή, με τον αγώνα τους να εμποδίσουν την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων. Με την πρωτοβουλία αυτή στεκόμαστε δίπλα στο «κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» και τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Συμβάλλουμε  στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ώστε να αποζημιωθούν ουσιαστικά για τις ζημιές από τις πυρκαγιές απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να τους δώσει κάποια ψίχουλα. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα των παιδιών των πυρόπληκτων όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων και τις ανάγκες τους.

Ευχαριστούμε θερμά τα σχολεία υποδοχής  και τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια.

Στη Στροφυλιά δώσαμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε κοντά τους και στο μέλλον και θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

panopeseferis

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο