ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εκπαιδευτικοί:«Nα υπερασπιστούμε μαζικά, την παιδαγωγική μας υπόσταση»
«Συνεχίζουμε τον νικηφόρο αγώνα ενάντια στη λεγόμενη εσωτερική και εξωτερική «αξιολόγηση», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλουν πως το υπουργείο Παιδείας μαζί με την κυβέρνηση επιχειρούν την υλοποίηση της λεγόμενης «αξιολόγησης», ενώ την ίδια στιγμή το άνοιγμα των σχολείων έγινε χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

«Ο μόνος καημός του Υπ. Παιδείας είναι να εφαρμόσει ακάθεκτο την «αξιολόγηση», το εργαλείο εκείνο που θα αποτιμά το κατά πόσο το σχολείο θα είναι αυτόνομο, τα παιδιά δε θα μαθαίνουν τα ίδια γράμματα, θα δίνεται έμφαση στις δεξιότητες, οι γονείς θα είναι μόνιμα με το χέρι στην τσέπη και παράλληλα θέλουν τους εκπαιδευτικούς σκυφτούς, να συμπληρώνουν ατέλειωτες φόρμες», τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Ζητούν να μην προχωρήσει κανένας Σύλλογος Διδασκόντων των σχολείων του Συλλόγου, σε καμία διαδικασία για το θέμα αυτό, αν πρώτα δεν παραβρεθεί μέλος του Δ.Σ. για ενημέρωση των συναδέλφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεχίζουμε τον νικηφόρο αγώνα ενάντια στη λεγόμενη εσωτερική και εξωτερική «αξιολόγηση»! Για μια ακόμη φορά θα μείνει στα χαρτιά!

Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση με νέα Υπουργική Απόφαση 108906/ΓΔ4/2021 - ΦΕΚ 4189/Β/10-9-2021, επιχειρεί να υλοποιήσει για μια ακόμη φορά τον αντιδραστικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, τη λεγόμενη «αξιολόγηση», τη στιγμή τα σχολεία άνοιξαν για τους μαθητές μας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας, χωρίς  κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των οξυμένων μαθησιακών και ψυχο-κοινωνικών προβλημάτων των μαθητών, που επέτεινε η πανδημία και τα συνεχή lockdown, με κενά σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες! Ο μόνος καημός του Υπ. Παιδείας είναι να εφαρμόσει ακάθεκτο την «αξιολόγηση», το εργαλείο εκείνο που θα αποτιμά το κατά πόσο το σχολείο θα είναι αυτόνομο, τα παιδιά δε θα μαθαίνουν τα ίδια γράμματα, θα δίνεται έμφαση στις δεξιότητες, οι γονείς θα είναι μόνιμα με το χέρι στην τσέπη και παράλληλα θέλουν τους εκπαιδευτικούς σκυφτούς, να συμπληρώνουν ατέλειωτες φόρμες. Το εργαλείο, δηλαδή, που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, που θα εντείνει τις μαθησιακές ανισότητες και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις σχολικές μονάδες. Γιατί, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν, η λεγόμενη «αξιολόγηση» θα μετράει, πώς και κατά πόσο προχωράνε οι παραπάνω, εφιαλτικές για τη μόρφωση των παιδιών μας και το εργασιακό μας μέλλον, αλλαγές.

Ο κλάδος μας πέρυσι έκοψε από νωρίς το βήχα της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας για την «αξιολόγηση». Με το εμβληματικό ποσοστό 95% στην Απεργία – Αποχή, απέρριψε τον νόμο στο περιεχόμενό του και στην υλοποίησή του. Τον άφησε ανενεργό με την καθολική του συμμετοχή, την οργανωμένη δράση του, την υλοποίηση όλων των μέτρων για την επιτυχία της Απεργίας – Αποχής. 

Η νίκη αυτή των εκπαιδευτικών ήταν ηχηρό χαστούκι στο Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση, που τώρα επιδιώκουν να φοβίσουν τους συναδέλφους με τιμωρητικές διατάξεις. Φανερώνει την αδυναμία που έχουν και τον φόβο τους μπροστά στην αποφασιστικότητα που δείξαμε και θα ξαναδείξουμε!

Είμαστε σε θέση μάχης και φέτος. Η εκ νέου προσπάθεια, να εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», χρειάζεται να συναντήσει την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών. Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση (δημιουργία ομάδων κλπ.). Άλλωστε οι Σύλλογοι Διδασκόντων έχουν ήδη προχωρήσει στον προγραμματισμό τους, όπως κάνουν πάντα στην αρχή της χρονιάς. Καμία πίεση και απειλή από την πλευρά του Υπουργείου και εκπροσώπων του δε θα γίνει αποδεκτή. Η συμμετοχή μας στην Απεργία - Αποχή από τις συγκεκριμένες διαδικασίες της αξιολόγησης αποτελεί δικαίωμά μας, που ακόμα και συνταγματικά είναι κατοχυρωμένο. Αποτελεί, ακόμα και με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο, δικαίωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων.
Απαιτούμε από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προκηρύξει τώρα και χωρίς άλλη καθυστέρηση νέα ΑΠΕΡΓΙΑ–ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες αξιολόγησης και να πάρει όλα τα μέτρα για την εφαρμογή της. Ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» θα πρωτοστατήσει, ώστε και αυτή τη φορά ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ να μπουν στην Απεργία – Αποχή. Να δώσουμε στην κυβέρνηση και σε όσους άμεσα ή έμμεσα χαράζουν ή στηρίζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική πιο δυνατό μήνυμα ότι ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ζητάμε να μην προχωρήσει κανένας Σύλλογος Διδασκόντων των σχολείων του Συλλόγου μας σε καμία διαδικασία για το θέμα αυτό, αν πρώτα δεν παραβρεθεί μέλος του Δ.Σ. για ενημέρωση των συναδέλφων.

Μαζικά, μαχητικά με οργανωμένο τρόπο για μια ακόμη φορά θα υπερασπιστούμε τον ρόλο μας, την παιδαγωγική μας υπόσταση, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Πανελλαδικές 2022: Σχετικά με την εξέλιξη στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Τι αλλάζει

Εύκολη Online ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, δημόσιο σε 3 ημέρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

9μηνα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια Εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

filaki
Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ με σιδερένια σχάρα από φρεάτιο
Το γεγονός σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας, όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ περίμεναν να μεταφέρουν ασθενή...
Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη με σιδερένια σχάρα
Eκπαιδευτικοί: «Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας»
«Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας. Η κοινωνία είναι δίπλα μας», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων...
Eκπαιδευτικοί: «Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας»
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αθήνα
Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε περιοχές της Αθήνας κατά το διήμερο Πέμπτης–Παρασκευής, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου – Τα Πατήσια...
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αθήνα
kakokairia xalkidiki © Intime p.a.
Κακοκαιρία «Μπάλλος»-Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας σε πέντε σημεία -Απεγκλωβισμοί κατοίκων
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε πέντε σημεία - Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα
Κακοκαιρία «Μπάλλος»-Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας σε πέντε σημεία