Εκπαιδευτικοί: Στόχος της κυβέρνησης η «παράλυση» των σωματείων μας
«Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα, ελπίδες, παιδικά χαμόγελα, μέσα όμως σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με χιλιάδες προβλήματα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Πειραιά

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Πειραιά και αναφέρει ακόμη πως η φετινή χρονιά θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τον εκπαιδευτικό κλάδο και πως η προώθηση της της αξιολόγησης σχολικής μονάδας είναι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης.

Προσθέτουν ακόμη πως στόχος της κυβέρνησης είναι και «η εδραίωση του πετάγματος χιλιάδων παιδιών στη φτηνή κατάρτιση και βεβαίως η «παράλυση» των σωματείων μας, μέσω του νόμου Χατζηδάκη». 

Καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στα Προπύλαια, ανακοινώνουν την γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 13:30 στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλλα και στον Πανελλαδικό συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στο θεατράκι της Γκράβας. 

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

⦁    Εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

⦁    Ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη! Σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών προβλημάτων που όξυνε η πανδημία και η τηλεκπαίδευση!

αιδευτική αξιολόγηση και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά θα ανατραπούν!

Προχωράμε σε :

⦁    ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 15/9 18:30  ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
⦁    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9 13:30 ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
⦁    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9 11:00  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΚΡΑΒΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα, ελπίδες, παιδικά χαμόγελα, μέσα όμως σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με χιλιάδες προβλήματα:

⦁    χιλιάδες κατοικίες, περιουσίες και στρέμματα παρθένου δάσους καμένα, αφημένα στο έλεος των πυρκαγιών, των καταπατητών, των κάθε λογής “κορακιών”, που ονειρεύονται “πράσινες δουλειές” και κέρδη, πάνω στον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία 

⦁    η πανδημία καλπάζει, εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της. Τα πρωτόκολλα για τα σχολεία δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκαν “πρωτόκολλα μετάδοσης του κορονοϊού”, παρά αντιμετώπισής τους.

⦁    Χιλιάδες μαθητές μας πετάχτηκαν έξω από τα Πανεπιστήμια, με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Φέτος, θα προστεθεί και η Τράπεζα Θεμάτων.

⦁    Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται, αφού οι 11.700 διορισμοί, που έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων και τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία, δεν επαρκούν, ούτε στο ελάχιστο. Πέρσι προσλήφθηκαν πάνω από 1000 αναπληρωτές στον Πειραιά, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 161 εκπαιδευτικοί. Προσλήφθηκαν μόλις 120 συνάδελφοι (λιγότεροι από όσους βγήκαν στην σύνταξη δηλαδή) και 250 αναπληρωτές στην Α’ φάση.
⦁    Η ακρίβεια καλπάζει και σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, εξαιτίας των ιδιωτικοποιήσεων, της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, του καπιταλιστικού κέρδους.

⦁    Με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης δίνουν μέσα σε μια νύχτα 8 δις ευρώ στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών. 

⦁    Επιδιώκουν να θέσουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων, στη λειτουργία και δράση των σωματείων μας, στο απεργιακό δικαίωμα, μέσα από την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου έκτρωμα 4808/2021 (Χατζηδάκη). Μέσα από το φακέλωμα των σωματείων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), τις ηλεκτρονικές εκλογές – μαϊμού, τις διατάξεις για την απεργία (π.χ. υποχρεωτική προσφυγή στον ΟΜΕΔ, προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κ.α.) επιδιώκουν να βάλουν στον γύψο το κίνημα, να χτυπήσουν εν τη γενέσει τους αγώνες που αντικειμενικά θα ξεσπάσουν στο έδαφος της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής. 

⦁    Η χρονιά ξεκινά, σαν να μην έχει συμβεί και τίποτα εδώ και δύο χρόνια, παρά τα τεράστια εκπαιδευτικά – μαθησιακά κενά και ελλείψεις, εξαιτίας του πολύμηνου κλεισίματος των σχολείων και της τηλεκπαίδευσης, από την οποία αποκλείστηκαν χιλιάδες μαθητές. 

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την στήριξη των εκπαιδευτικών, προωθεί την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την αυτονομία και επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων, σηματοδοτώντας την απαλλαγή του κράτους από κάθε ευθύνη και τη μετάθεση των ευθυνών σε εκπαιδευτικούς-γονείς και μαθητές.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται!

Είναι σαφές ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τον κλάδο. Η προώθηση της αξιολόγησης σχολικής μονάδας είναι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης, όπως και η εδραίωση του πετάγματος χιλιάδων παιδιών στη φτηνή κατάρτιση και βεβαίως η «παράλυση» των σωματείων μας, μέσω του νόμου Χατζηδάκη. 

Ο δρόμος του ξεσηκωμού είναι μονόδρομος για τον κλάδο μας,  αν θέλουμε να υπερασπιστούμε στοιχειώδη δικαιώματα!

Με βάση όλα τα παραπάνω οργανώνουμε τη δράση μας, συντονίζουμε τα βήματα μας τους υπόλοιπους Συλλόγους και ΕΛΜΕ, με τους γονείς και τους μαθητές.
1.    Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου προχωρήσαμε σε μια πρώτη Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, δίνοντας μία πρώτη  αγωνιστική απάντηση στο ΥΠΑΙΘ και την πολιτική του.
2.    Οργανώσαμε επιτυχημένη Πρωτοβουλία αλληλεγγύης (συναυλία, συλλογή σχολικών ειδών) στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, από κοινού με τις Ενώσεις Γονέων των Δήμων του Πειραιά. 
3.    Προχωράμε σε Πανελλαδική Σύσκεψη Συντονισμού Συλλόγων και ΕΛΜΕ το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα. 
4.    Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ 22/9 13:30 Σχολικό Συγκρότημα Τζαβέλλα 

5.    Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15/9 18:30 στα Προπύλαια

Σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων επιβεβαιώνουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ και την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας (έχουν σταλεί αναλυτικά οδηγίες-βήματα και δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή). 

Καμία μόνη, κανένας μόνος, τα σωματεία, η ενότητα και η συσπείρωση είναι η δύναμή μας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου: Σήμερα στις 8 μμ η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την αξιολόγηση

Η ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου θα πραγματοποιήσει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση, σήμερα...

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου: Σήμερα στις 8 μμ η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την αξιολόγηση
Μπακαδήμα: Ερώτηση στη Βουλή για το «χάος» με τα self tests
Μπακαδήμα - Πανελλήνιες 2022: Στη Βουλή το θέμα των λατινικών
Ερώτηση στη Βουλή για το αν πρόκειται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αδικία που βιώνουν οι μαθητές που θα συμμετάσχουν ξανά στις πανελλήνιες...
Μπακαδήμα - Πανελλήνιες 2022: Στη Βουλή το θέμα των λατινικών
Αξιολόγηση - ΟΛΜΕ: Η καθολική απόφαση των ΕΛΜΕ δίνει δύναμη στον κλάδο
ΟΛΜΕ: Η Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ επιβεβαίωσε την απόφαση του κλάδου να αντιπαλέψει την αντιεκπαιδευτική πολιτική που θα φέρει την ακόμα μεγαλύτερη...
Αξιολόγηση - ΟΛΜΕ: Η καθολική απόφαση των ΕΛΜΕ δίνει δύναμη στον κλάδο