Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ζητούν μετάταξη από την ειδική στη γενική-Τίθεται θέμα νομιμότητας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Tίθεται ζήτημα νομιμότητας και ακύρωσης της προκήρυξης 3ΕΑ: Εκπαιδευτικοί που επέλεξαν την Ειδική Αγωγή, αιτούμενοι μετάταξη στη γενική, ακυρώνουν τον εαυτό τους, αρνούμενοι να υπηρετήσουν τη θέση που οι ίδιοι επέλεξαν»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ), εκπαιδευτικοί, διορισμένοι στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με την προκήρυξη 3ΕΑ, κινούνται παντοιοτρόπως, αιτούμενοι τη μετάταξή τους από την Ειδική Αγωγή στη Γενική.

«Πέραν του ηθικού ζητήματος που εγείρεται» υπογραμμίζει η Ένωση «τίθεται και ζήτημα νομιμότητας και ακύρωσης της προκήρυξης 3ΕΑ» και εξηγεί:

«Οι συνάδελφοι που επέλεξαν την Ειδική Αγωγή ακυρώνουν τον εαυτό τους, αρνούμενοι να υπηρετήσουν τη θέση που οι ίδιοι επέλεξαν. Σύμφωνα με το νόμο, οφείλουν να υπηρετήσουν τουλάχιστον μία πενταετία στην Ειδική Αγωγή, αν και εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να την υπηρετήσουν την ευαίσθητη αυτή πτυχή της εκπαίδευσης μέχρι την αφυπηρέτησή τους. Κι αυτό διότι έχουν τη σχετικά ειδίκευση και η σχετική εμπειρία που θα έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα έτη θα είναι ανεκτίμητη.

Η ΠΕΑΔ ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, που θα λειτουργήσει προκλητικά σε βάρος όλων μας, θα μας βρει απέναντι, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος των εκπαιδευτικών» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
Πώς το EduPlan αλλάζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών - Η επίσημη απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί