Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ζητούν μετάταξη από την ειδική στη γενική-Τίθεται θέμα νομιμότητας
«Tίθεται ζήτημα νομιμότητας και ακύρωσης της προκήρυξης 3ΕΑ: Εκπαιδευτικοί που επέλεξαν την Ειδική Αγωγή, αιτούμενοι μετάταξη στη γενική, ακυρώνουν τον εαυτό τους, αρνούμενοι να υπηρετήσουν τη θέση που οι ίδιοι επέλεξαν»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ), εκπαιδευτικοί, διορισμένοι στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με την προκήρυξη 3ΕΑ, κινούνται παντοιοτρόπως, αιτούμενοι τη μετάταξή τους από την Ειδική Αγωγή στη Γενική.

«Πέραν του ηθικού ζητήματος που εγείρεται» υπογραμμίζει η Ένωση «τίθεται και ζήτημα νομιμότητας και ακύρωσης της προκήρυξης 3ΕΑ» και εξηγεί:

«Οι συνάδελφοι που επέλεξαν την Ειδική Αγωγή ακυρώνουν τον εαυτό τους, αρνούμενοι να υπηρετήσουν τη θέση που οι ίδιοι επέλεξαν. Σύμφωνα με το νόμο, οφείλουν να υπηρετήσουν τουλάχιστον μία πενταετία στην Ειδική Αγωγή, αν και εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να την υπηρετήσουν την ευαίσθητη αυτή πτυχή της εκπαίδευσης μέχρι την αφυπηρέτησή τους. Κι αυτό διότι έχουν τη σχετικά ειδίκευση και η σχετική εμπειρία που θα έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα έτη θα είναι ανεκτίμητη.

Η ΠΕΑΔ ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, που θα λειτουργήσει προκλητικά σε βάρος όλων μας, θα μας βρει απέναντι, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος των εκπαιδευτικών» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Υπ. Υγείας: «Έκοψε» γιατρό από Επιμελήτρια Β’ επειδή έχει δύο παιδιά
«Προφανώς λοιπόν η κυρία Γκάγκα συμμερίζεται την άποψη πως οι νέες μητέρες δεν πρέπει να εργάζονται ούτε να σπουδάζουν, γιατί ο ρόλος τους είναι...
Υπ. Υγείας: «Έκοψε» γιατρό από Επιμελήτρια Β’ επειδή έχει δύο παιδιά