Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Tίθεται ζήτημα νομιμότητας και ακύρωσης της προκήρυξης 3ΕΑ: Εκπαιδευτικοί που επέλεξαν την Ειδική Αγωγή, αιτούμενοι μετάταξη στη γενική, ακυρώνουν τον εαυτό τους, αρνούμενοι να υπηρετήσουν τη θέση που οι ίδιοι επέλεξαν»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ), εκπαιδευτικοί, διορισμένοι στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με την προκήρυξη 3ΕΑ, κινούνται παντοιοτρόπως, αιτούμενοι τη μετάταξή τους από την Ειδική Αγωγή στη Γενική.

«Πέραν του ηθικού ζητήματος που εγείρεται» υπογραμμίζει η Ένωση «τίθεται και ζήτημα νομιμότητας και ακύρωσης της προκήρυξης 3ΕΑ» και εξηγεί:

«Οι συνάδελφοι που επέλεξαν την Ειδική Αγωγή ακυρώνουν τον εαυτό τους, αρνούμενοι να υπηρετήσουν τη θέση που οι ίδιοι επέλεξαν. Σύμφωνα με το νόμο, οφείλουν να υπηρετήσουν τουλάχιστον μία πενταετία στην Ειδική Αγωγή, αν και εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να την υπηρετήσουν την ευαίσθητη αυτή πτυχή της εκπαίδευσης μέχρι την αφυπηρέτησή τους. Κι αυτό διότι έχουν τη σχετικά ειδίκευση και η σχετική εμπειρία που θα έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα έτη θα είναι ανεκτίμητη.

Η ΠΕΑΔ ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, που θα λειτουργήσει προκλητικά σε βάρος όλων μας, θα μας βρει απέναντι, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος των εκπαιδευτικών» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κλειστοι παιδικοι σταθμοι
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ
Έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας "ΕΛΠΙΣ" - Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, λόγω της...
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ