Ανασυγκρότηση σε σώμα - Ανακοίνωση για άνοιγμα σχολείων και έκτακτη γενική συνέλευση

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) μετά τις παραιτήσεις δύο μελών του λόγω συνταξιοδότησής τους, σε συνεδρίασή του ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος

Παιδάκης Χρήστος (Δ.Α.Κ.Ε)

6947519125, [email protected]

Υπεύθυνος για τα σχολεία 2ο,13ο,16ο Γυμν και 2ο ΓΕΛ

Αντιπρόεδρος

Σώμος Στέλιος (Εκπαιδευτική Προοδευτική Συνεργασία)

6947960668, [email protected]

Υπεύθυνος:3ο &13ο ΓΕΛ και 3ο Γυμνάσιο

Γεν. Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική  Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις)

6974438720, [email protected]

Υπεύθυνη: 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ, 1ο&3ο ΕΠΑΛ, Καλλιτεχνικό, 1ο & 11ο ΓΕΛ, 1ο&14ο Γυμν

Ταμίας

Κοκορέτσας Γιάννης (Δ.Α.Κ.Ε)

6944331737, [email protected]

Υπεύθυνος:7-10-17 Γυμν και 7ο&10ο ΓΕΛ

Οργαν.  Γραμματέας

Κρανάς Θανάσης(ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

6976650300, [email protected]

Υπεύθυνος:14 ΓΕΛ,12ο Γυμν 2ο Εσπ. ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, 3ο και 4ο ΕΚ

Μέλος

Τσαφαρά Μαρία (Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις)                 

6978436924, [email protected]

Υπεύθυνη: 6ο & 8ο ΓΕΛ,

6ο & 8ο Γυμνάσια

Μέλος

Κωσταρής Χριστόφορος  (Δ.Α.Κ.Ε)

6972663923, [email protected]

Υπεύθυνος:  5ο ΓΕΛ, 5ο και 15ο Γυμνάσια

Όρισε ως προς την εκπροσώπηση στην Δ.Ε.Π. του Δήμου Περιστερίου τον Κρανά Θανάση, με αναπληρωματικό εκπρόσωπο τον Κωσταρή Χριστόφορο.

 

Ανακοίνωση για άνοιγμα σχολείων και έκτακτη γενική συνέλευση

ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Σας απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και ευχόμαστε να έχουμε ένα σχολικό έτος μακριά από οθόνες και εξαναγκασμούς, δημιουργικό και παραγωγικό για τους μαθητές μας και για μας τους ίδιους! Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μας και τους καλούμε καθολικά και αποφασιστικά να ενταχθούν στους κόλπους του Σωματείου μας, της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής  Αθήνας (Περιστέρι).

Επίσης, αποχαιρετούμε με συγκίνηση τους πολλούς και καλούς συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν. Προσέφεραν για χρόνια τόσο στο δημόσιο σχολείο, όσο και στην ΕΛΜΕ. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τη ζωή τους όπως επιθυμούν, με υγεία και δημιουργικότητα, και είμαστε σίγουροι ότι θα τους έχουμε στο πλάι μας στον αγώνα για αξιοπρεπείς συντάξεις και μισθούς, μόνιμη εργασία και δημοκρατικές εργασιακές συνθήκες σχέσεις   

 • Ο Σεπτέμβρης που μόλις ξεκίνησε αναμένεται ιδιαίτερα θερμός. Η κυβέρνηση δεν έπαψε στιγμή να σφυροκοπά τους εργαζόμενους και τώρα κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, κατεδαφίζοντας δημόσια κοινωνικά αγαθά που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες. Ο νόμος Χατζηδάκη, οι νόμοι για την εκπαίδευση, το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών (που ψηφίζεται αύριο κιόλας!) με βάση την έκθεση Πισσαρίδη, το Σχέδιο Ανάκαμψης, δηλ. μιας νέας δανειακής σύμβασης που θα οδηγήσει εκ νέου σε αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, η δημοσιονομική πειθαρχία, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επιδοτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, των ΜΜΕ, κλπ, πιστοποιούν ότι η επίθεση στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα κλιμακώνεται.
 • Πάνω από ενάμιση χρόνο τώρα, στη δίνη της πανδημίας, η κυβερνητική πολιτική αποδείχθηκε όχι απλώς ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση, αλλά καταστροφική και εγκληματική για τους εργαζόμενους (υπονόμευση αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ, προκλητική ασυλία στους κλινικάρχες, άρνηση να ικανοποιήσει τα απολύτως ρεαλιστικά και δίκαια αιτήματα της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, κλπ). 18 μήνες τώρα μας τρομοκρατεί και μας εκφοβίζει, καλλιεργώντας συστηματικά το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», εξαπολύοντας καταστολή και αστυνομοκρατία, καταπατώντας βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Το παρατεταμένο lockdown που ζήσαμε καταδίκασε μεγάλα τμήματα εργαζομένων στην ανεργία, στη φτώχεια, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, ενώ δεν απέτρεψε το θάνατο πάνω από 13.500 συμπολιτών μας… Με την πολιτική της, μάλιστα, εκτρέφει συστηματικά την αμφιβολία, την καχυποψία και στρώνει το έδαφος σε συντηρητικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις αντιεπιστημονικής καθυστέρησης. Κοινός παρονομαστής αυτής της πολιτικής ήταν και παραμένει η προσπάθεια να συγκαλύψει τις αποκλειστικά δικές της ευθύνες και να τις μεταθέσει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Τώρα, με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κάνοντας πράξη το άκρως αυταρχικό μέτρο της  αναστολής εργασίας, της στέρησης του μισθού και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, υπονομεύει τον αναγκαίο μαζικό εμβολιασμό του λαού, αλλά και την ίδια την αξία των εμβολίων, που αποτελούν σπουδαία κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας, ένα από τα κύρια όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας. Διαμορφώνει ένα πιο αυταρχικό – αντιδραστικό καθεστώς, ώστε κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για να στοχοποιηθούν και να χτυπηθούν εργαζόμενοι , να ανοίξει ο δρόμος ακόμα και για απολύσεις. Αυτό αποδεικνύεται τώρα με το πρωτοφανές χτύπημα που δέχονται οι υγειονομικοί, οι οποίοι ως χθες ήταν οι «ήρωες» και σήμερα γίνονται τα πρώτα θύματα του κυβερνητικού αυταρχισμού.
 • Σε όλα αυτά προστίθενται οι βάρβαρες συνέπειες του αντεργατικού εκτρώματος «Χατζηδάκη» που επέφερε συντριπτικό πλήγμα στις θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, στο 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, στα συνδικάτα, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων (η πρώτη εφαρμογή του έγινε εναντίον της ΟΛΜΕ).

Η δημόσια εκπαίδευση συνθλίβεται στις ταξικές μυλόπετρες  και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών κατακρεουργούνται!

 • Λίγες μόνο ημέρες πριν από το πρώτο σχολικό κουδούνι και η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται (σαν φάρσα ή σαν τραγωδία...). Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, αρνήθηκαν πεισματικά να πάρουν το οποιοδήποτε μέτρο για τη λειτουργία των σχολείων με όρους υγειονομικής προφύλαξης των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Ούτε και φέτος ικανοποιούν τα στοιχειώδη αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για 15 μαθητές στο τμήμα, για μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, με την αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ στα σχολεία, για όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προκλητικά μάλιστα ανακοινώνουν περικοπές στα κονδύλια για καθαριότητα, ενώ απαιτεί από τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς με δικά τους έξοδα δύο τεστ την εβδομάδα (αλλιώς αναστολή εργασίας, στέρηση  μισθού και ασφαλιστικών εισφορών, κατά τα πρότυπα των υγειονομικών), σε έναν κλάδο μάλιστα εμβολιασμένο σε ποσοστό που υπερβαίνει το 85%! Ο εμβολιασμός είναι ανάγκη και δικαίωμα. Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση. Όλοι μαζί θα υπερασπίσουμε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της απόλυσης ή της στέρησης μισθού.
 • Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία σε ένα τοπίο αγνώριστο, μεταλλαγμένο σε άκρως αντιδραστική κατεύθυνση. Αξιοποιώντας πολλαπλά την πανδημία και το παρατεταμένο αντιδραστικό λουκέτο στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας επέβαλε σωρεία αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που πληγώνουν βαθιά το σώμα του Δημόσιου Σχολείου, χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και τις εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Μετά την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τη διαβόητη «τράπεζα θεμάτων», ήρθε το ταξικό λεπίδι της ΕΒΕ, που έκλεισε την πόρτα των ΑΕΙ σε αριθμό μαθητών πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά χρονικά. Η πολιτική τους εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, προωθεί το σχολείο των «δεξιοτήτων», τη μόρφωση για λίγους κι εκλεκτούς.
 • Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανοίγει τον δρόμο για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, για να αρθεί η μονιμότητα στην εργασία και να ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις. Με όχημα την αυτονομία της σχολικής μονάδας επιβάλλει νέα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των σχολείων και στρώνει το έδαφος για την ταξική κατηγοριοποίησή τους. Διευθυντές – manager σε ρόλο απόλυτου άρχοντα, μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές και συντονιστές τάξεων αποτελούν τους άμεσους κρίκους υλοποίησης της κυρίαρχης εκπαιδευτικής πολιτικής. Αφυδατώνεται η λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων, στραγγαλίζεται οποιαδήποτε ελευθερία και όσα δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει στο Δημόσιο Σχολείο. Το μοντέλο της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού συνδέεται με το περιεχόμενο και το ρόλο του «νέου» αγοραίου σχολείου. Επιδίωξη  είναι η ιδεολογική χειραγώγηση των εκπαιδευτικών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβολή αυτής της πολιτική.
 • Το ΥΠΑΙΘ κάλεσε τα νόθα ΥΣ μέσα στο καλοκαίρι(με κλειστά σχολεία, χωρίς να αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση στα σχολεία) να πραγματοποιήσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές, καταστρατηγώντας ακόμα και την υπάρχουσα νομοθεσία. Αφήνει να διαρρεύσει πως επίκεινται δραματικές περικοπές στην παράλληλη στήριξη σε βάρος των παιδιών με μαθησιακές ανάγκες, ετοιμάζει νέες περικοπές στα ολιγομελή τμήματα και αυξάνει τους μαθητές στα τμήματα στο όνομα της «εξοικονόμησης πόρων». Την ίδια ώρα, οι 11.700 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών,(που πραγματοποιήθηκαν όχι ως χάρη της κυβέρνησης αλλά ως αποτέλεσμα των πολυετών αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος για σταθερή και μόνιμη εργασία) δεν αρκούν για να καλύψουν τα πραγματικά κενά, που παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη λόγω του καθεστώτος της πολυετούς αδιοριστίας. Τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για Μαζικούς Διορισμούς Μονίμων Εκπαιδευτικών, είναι  επίκαιρα όσο ποτέ.
 • Η κυβερνητική πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση πρέπει να βρει έκφραση και διέξοδο στο δρόμο του αγώνα. Τα σωματεία μας θα αποτελέσουν την ατμομηχανή των αγώνων το επόμενο διάστημα. Πρέπει να σπάσει το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown συντηρείται εντελώς αδικαιολόγητα μέχρι σήμερα! Ιδιαίτερα ΤΩΡΑ που σφυροκοπούν το συνδικαλιστικό κίνημα, που αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμα στην απεργία, που προωθούν τη χειραγώγηση των σωματείων, πρέπει να αντιπαρατεθούμε με την κυβερνητική πολιτική και να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές συλλογικές μας διαδικασίες, την απεργία, τη διαδήλωση, τη συνέλευση.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ, ΠΑΡ΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑ 92% ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ”

Προκηρύσσουμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για ενημέρωση, συσπείρωση και αγωνιστική κινητοποίηση. ΠΕΜΠΤΗ 16/9/2021, 13.00, στο προαύλιο του 1ου ΓΕΛ

 • Θα προχωρήσουμε σύντομα στην πραγματοποίηση αρχαιρεσιών, μη εφαρμόζοντας τις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη.
 • Καλούμε επίσης την ΟΛΜΕ, χωρίς χρονοτριβές, να προχωρήσει στην πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ
 • Απαιτούμε ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ τηλεκπαίδευσης, που έχει οδηγήσει σε εκπαιδευτικό καιάδα! Καμιά σκέψη για μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Κατάργηση της ΠΝΠ για την εξ αποστάσεως. Ανασυγκρότηση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση, ενισχυτική διδασκαλία σε κάθε σχολείο. Κατάργηση ΤΩΡΑ της ΕΒΕ σε γενικά και ειδικά μαθήματα. Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις των Πανεπιστημίων. Να καταργηθεί η Τράπεζα θεμάτων  

Επαναβεβαιώνουμε την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Κανένας να μην αποδεχτεί το ρόλο μέντορα, συμβούλου τάξης κλπ. Στους ΣΔ δεν κάνουμε αποδεκτές τις υπερεξουσίες των Διευθυντών .

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites
Πανεπιστημιακοί κατά Κεραμέως: «Ράβε ξήλωνε,  δουλειά να μη σου λείπει…»
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ανακοίνωση για την Παιδαγωγική Επάρκεια, τα Μητρώα Γνωστικών Αντικειμένων, τη θητεία Πρυτάνεων και τις νέες ρυθμίσεις για...
Πανεπιστημιακοί κατά Κεραμέως: «Ράβε ξήλωνε,  δουλειά να μη σου λείπει…»
viasmos
Συνελήφθη προπονητής Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη: Ασελγούσε σε μαθήτριες
Ηλιούπολη: Συνελήφθη προπονητής του Τάε Κβον Ντο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος τουλάχιστον πέντε μαθητριών
Συνελήφθη προπονητής Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη: Ασελγούσε σε μαθήτριες