sxoleio aithousa tsantes
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME NEWS
Σε κινητοποίηση καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης στις 14:00 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη και να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης, η οποία καλεί στις 14:00 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου με αίτημα να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Λίγες μόνο μέρες έμειναν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την αγωνία όλων μας να κορυφώνεται για το πώς και αν θα λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία. Η κυβέρνηση, κάνει  προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να «πείσει» ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία την ίδια στιγμή που εξακολουθούν τα τμήματα να είναι 25άρια, τα εκπαιδευτικά κενά να είναι χιλιάδες, τα μαθησιακά κενά τεράστια εξαιτίας του πολύμηνου κλεισίματος των σχολείων και της αμφίβολης - σε σχέση με τα εκπαιδευτικά της αποτελέσματα – τηλεκπαίδευσης, τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης ακόμα πιο οξυμμένα.

Μέσα στο καλοκαίρι νομοθετεί ακόμα τη διεύρυνση της «ελαστικής» εργασίας στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων , με την εγκύκλιο που δίνει τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας για το προσωπικό που θα προσληφθεί από τους δήμους για την προσεχή σχολική χρονιά, δημιουργώντας επιπλέον ελλείψεις. Καλεί τους Δήμους, με τα ίδια (περυσινά) κονδύλια, τις ίδιες ανθρωποώρες εργασίας, να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες. Δηλαδή να κόψουν το μισθό των 700 ευρώ σε δύο εργαζόμενους των 300 ευρώ. Να προσθέσουν στο 40% των εργαζόμενων με 3ωρη απασχόληση και άλλους εργαζόμενους με 2ωρη απασχόληση (με μισθό 200 ευρώ). Αναπόφευκτη συνέπεια της περικοπής ωρών καθαριότητας στους δήμους είναι να  μετακαλείται ξανά το βάρος διπλά στην τσέπη μας αφού για να συμπληρωθούν οι ώρες οι δήμοι βάζουν χρήμα από τα έσοδά τους.

Ταυτόχρονα, ζητά με προφορική οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τα 2 άτομα ανά σχολική μονάδα, πράγμα που θα φέρει βαρύ πλήγμα στις ανάγκες των παιδιών μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, ενώ πολλά παιδιά θα μείνουν είτε χωρίς είτε με ελλιπή υποστήριξη και μάλιστα ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Οι γονείς θα αναγκαστούν και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό της αναγκαίας ειδικότητας (παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ) για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία.
  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Σήμερα (07/12) η κλήρωση για τους ισοβαθμούντες της 13Κ/2021
Η κλήρωση θα γίνει στις 11:30 και αφορά ισοβαθμούντες υποψήφιους της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του κλάδου ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
ΑΣΕΠ: Σήμερα (07/12) η κλήρωση για τους ισοβαθμούντες της 13Κ/2021
7ο γυμνάσιο Χανίων
Απίθανα περιστατικά σε σχολείο παρουσία αστυνομίας- Φόβος των μαθητών από 15χρονο συμμαθητή τους
Αποτυχία της εισαγγελίας αλλά και του ΚΕΔΑΣΥ που δεν μπόρεσαν να βρουν μια σωστή λύση για να βοηθήσουν το παιδί
Απίθανα περιστατικά σε σχολείο παρουσία αστυνομίας- Φόβος των μαθητών από 15χρονο συμμαθητή τους
συμπερίληψη
Πάμε να χτίσουμε το νέο σχολείο της συμπερίληψης: Παιδαγωγικό τριήμερο στη Μυτιλήνη
Από 8 έως 10 Δεκεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και τη στήριξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Πάμε να χτίσουμε το νέο σχολείο της συμπερίληψης: Παιδαγωγικό τριήμερο στη Μυτιλήνη
απθ
«Βουλευτικές Εκλογές 2023: Πολιτικές και εκλογικές συνέχειες και ρήξεις»: Συνέδριο στο ΑΠΘ
Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2023 που σηματοδοτούν ενδεχομένως την αρχή ενός νέου κύκλου στον δρόμο...
«Βουλευτικές Εκλογές 2023: Πολιτικές και εκλογικές συνέχειες και ρήξεις»: Συνέδριο στο ΑΠΘ