sxoleio aithousa tsantes
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME NEWS
Σε κινητοποίηση καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης στις 14:00 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη και να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης, η οποία καλεί στις 14:00 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου με αίτημα να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Λίγες μόνο μέρες έμειναν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την αγωνία όλων μας να κορυφώνεται για το πώς και αν θα λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία. Η κυβέρνηση, κάνει  προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να «πείσει» ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία την ίδια στιγμή που εξακολουθούν τα τμήματα να είναι 25άρια, τα εκπαιδευτικά κενά να είναι χιλιάδες, τα μαθησιακά κενά τεράστια εξαιτίας του πολύμηνου κλεισίματος των σχολείων και της αμφίβολης - σε σχέση με τα εκπαιδευτικά της αποτελέσματα – τηλεκπαίδευσης, τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης ακόμα πιο οξυμμένα.

Μέσα στο καλοκαίρι νομοθετεί ακόμα τη διεύρυνση της «ελαστικής» εργασίας στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων , με την εγκύκλιο που δίνει τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας για το προσωπικό που θα προσληφθεί από τους δήμους για την προσεχή σχολική χρονιά, δημιουργώντας επιπλέον ελλείψεις. Καλεί τους Δήμους, με τα ίδια (περυσινά) κονδύλια, τις ίδιες ανθρωποώρες εργασίας, να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες. Δηλαδή να κόψουν το μισθό των 700 ευρώ σε δύο εργαζόμενους των 300 ευρώ. Να προσθέσουν στο 40% των εργαζόμενων με 3ωρη απασχόληση και άλλους εργαζόμενους με 2ωρη απασχόληση (με μισθό 200 ευρώ). Αναπόφευκτη συνέπεια της περικοπής ωρών καθαριότητας στους δήμους είναι να  μετακαλείται ξανά το βάρος διπλά στην τσέπη μας αφού για να συμπληρωθούν οι ώρες οι δήμοι βάζουν χρήμα από τα έσοδά τους.

Ταυτόχρονα, ζητά με προφορική οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τα 2 άτομα ανά σχολική μονάδα, πράγμα που θα φέρει βαρύ πλήγμα στις ανάγκες των παιδιών μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, ενώ πολλά παιδιά θα μείνουν είτε χωρίς είτε με ελλιπή υποστήριξη και μάλιστα ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Οι γονείς θα αναγκαστούν και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό της αναγκαίας ειδικότητας (παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ) για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία.
  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αντωναρος
Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα Κασσελάκη: Μετά τον Καρανίκα ετοιμάζεται και ο Αντώναρος
Κατηγορεί τον Κασσελάκη ότι όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, διέταξε το μεγάλο κουκούλωμα
Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα Κασσελάκη: Μετά τον Καρανίκα ετοιμάζεται και ο Αντώναρος
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
Σοφία Ζαχαράκη: Δύο τομές για την παιδεία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
paideias
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
Πρόσκληση εκπαιδευτικών για Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα Τμήματα στην Κρήτη
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026