Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να πείσει ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία, εξαφανίζει τα κενά»

Κάλεσμα στην κινητοποίηση την Πέμπτη στις 14:00 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, με αίτημα να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία αλλά και να δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών.

«Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να πείσει ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία, εξαφανίζει τα κενά» αναφέρει, σημειώνοντας πως «αντί να κάνουν όλες τις προσλήψεις σε μία φάση, προσλαμβάνουν σε δόσεις.Παράλληλα προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα πληρότητας, τη στιγμή που τα μαθηματικά αποδεικνύουν ότι με βάση τις περυσινές προσλήψεις και τους διορισμούς που έγιναν, που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της 12χρονης αδιοριστίας, παραμένουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες κενά ακόμα και με τα δικά τους στοιχεία».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να «πείσει» ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία, εξαφανίζει τα κενά!

Έτσι, Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα καλούν σήμερα, Δευτέρα 30/8, τους συναδέλφους αναπληρωτές να δηλώσουν σχολεία παρουσιάζοντας τόσα κενά όσα και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν ανά Διεύθυνση.

Στη βάση αυτή κάνουν «προτεραιοποίηση» των κενών, «αξιολογούν» δηλαδή με νέο κόφτη τις ανάγκες των παιδιών και αποφασίζουν ποια παιδιά θα έχουν εκπαιδευτικούς από την αρχή του σχολικού έτους και ποια θα περιμένουν τη β΄, γ΄ κλπ φάσεις! Ταυτόχρονα δημιουργούνται αδικίες στους συναδέλφους αναπληρωτές, που θα κληθούν να δηλώσουν σε συγκεκριμένα πετσοκομμένα κενά σχολείων και θα βρεθούν πιθανόν μακρύτερα από εκεί που θα μπορούσαν να εργαστούν, τη στιγμή βιώνουν για άλλη μια χρονιά τις συνέπειες της ελαστικής εργασίας και ήδη για χρόνια περνοδιαβαίνουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι! Είναι ντροπή και αθλιότητα!

Αντί να κάνουν όλες τις προσλήψεις σε μία φάση, προσλαμβάνουν σε δόσεις.Παράλληλα προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα πληρότητας, τη στιγμή που τα μαθηματικά αποδεικνύουν ότι με βάση τις περυσινές προσλήψεις και τους διορισμούς που έγιναν, που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της 12χρονης αδιοριστίας, παραμένουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες κενά ακόμα και με τα δικά τους στοιχεία! Πόσο μάλλον να υπολογίσουμε τα πραγματικά κενά, με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα κλπ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα και πριν δηλώσουν οι συνάδελφοι ή όπου δήλωσαν να κληθούν να το ξανακάνουν:

-          Να δοθούν τώρα όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους.

-          Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

-          Να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών με πλήρη διαφάνεια και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα για τη διαβίωσή τους!

-          Για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία, να προσλαμβάνεται και ο αντίστοιχος εργαζόμενος της αναγκαίας ειδικότητας (Παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ).

Στη βάση αυτή καλέσαμε τα Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ να παρέμβουν σε όλες τις Διευθύνσεις άμεσα, ώστε να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αυτονόητα και δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να κάνουν παρέμβαση στο Υπ. Παιδείας για το σοβαρό και επείγον αυτό ζήτημα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΟΠΕΚΑ - ΟΑΕΔ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Πότε πληρώνουν 1.000.000 πολίτες

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης