aspaite
«Όλα τα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν ελάχιστους εισακτέους από τα ΓΕΛ», καθώς «η μη Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα», υπογραμμίζει η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών

Για θέμα επιβίωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ κάνει λόγο η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.), μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Όλα τα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν ελάχιστους εισακτέους από τα ΓΕΛ», καθώς «η μη Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Η διορισμένη, από την κ. Κεραμέως,  Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) της ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ γνώριζε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με τους φετινούς εισακτέους, (της το είχε επισημάνει εξ αρχής το προσωρινό Δ.Σ της Ε.Τ.Ε), αδράνησε και δεν έκανε σχεδόν τίποτα ούτε για να το αποτρέψει, ούτε για να επιταχύνει την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ». υπογραμμίζεται επιπλέον.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Μάχη μέχρις εσχάτων για την ΑΣΠΑΙΤΕ

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2021, με οδύνη διαπιστώσαμε ότι επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις μας ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η ΑΣΠΑΙΤΕ θα είχε θέμα επιβίωσης. Όλα τα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν ελάχιστους εισακτέους από τα ΓΕΛ (Ημερήσια ΓΕΛ: θέσεις  362  - Επιτυχόντες 35) Η μη Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε  σε οριστικό κλείσιμο της Ιστορικής Σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ!

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ), εδώ και χρόνια έδωσε μάχες για την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες το προσωρινό ΔΣ της ΕΤΕ εντατικοποίησε τους διεκδικητικούς αγώνες για το σκοπό αυτό.

Δυστυχώς το θέμα της μη πανεπιστημιοποίησης της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν λύθηκε φέτος την Άνοιξη, με κύρια ευθύνη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως.

Είναι γνωστό πως για το θέμα της Πανεπιστημιοποίησης της ΑΣΠΑΙΤΕ τότε όλοι συμφώνησαν με την πρόταση της ΕΤΕ για την άμεση ένταξη της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ως μίας αυτόνομης σχολής. Η μόνη που φαίνεται ότι δεν συμφώνησε ήταν η ίδια η  Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι φόβοι μας για «ξεπούλημα» του εναπομείναντος τμήματος του οικοπέδου της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ, σε συμφέροντα οικονομικού περιεχομένου, είναι πλέον έντονοι.

Δυστυχώς αυτή τη μάχη την δώσαμε σχεδόν μόνοι…

Η διορισμένη, από την κ. Κεραμέως,  Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) της ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ γνώριζε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με τους φετινούς εισακτέους, (της το είχε επισημάνει εξ αρχής το προσωρινό Δ.Σ της Ε.Τ.Ε), αδράνησε και δεν έκανε σχεδόν τίποτα ούτε για να το αποτρέψει, ούτε για να επιταχύνει την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ.

Και όλα αυτά παρότι στη ΔΕ συμμετέχουν, από τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου, δύο παλιοί και έμπειροι Καθηγητές της Σχολής καθώς και ένας απόφοιτός της (ο οποίος σημειωτέον δεν  εκπροσωπεί την ΕΤΕ).

Ο πρόεδρος της ΔΕ κ. Γεώργιος Χατζαράκης στο παρελθόν, ως πρόεδρος του συλλόγου των μελών ΔΕΠ, είχε δώσει μάχες και έχει συγγράψει πλήθος κειμένων,  κατηγορώντας τις προηγούμενες ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ και τους Υπουργούς Παιδείας για αδιαφορία για το μέλλον της Σχολής.

Τώρα άραγε ποια θα είναι η αντίδρασή του;

Επιπλέον ο σύλλογος των μελών ΔΕΠ, με χλιαρές αντιδράσεις, στην ουσία συντάχθηκε με την ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ. 

Που άραγε χάθηκε η αγωνιστικότητα όλων των προηγούμενων ετών;

Τώρα τα ψέματα τελείωσαν.

Είτε αντιδρούμε όλοι δυναμικά, είτε ο καθένας θα αναλάβει και θα χρεωθεί τις προσωπικές του ευθύνες, οι οποίες θα τον ακολουθούν για πάντα...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Εγκαινιάζεται αύριο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΑΠΘ – Μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποκτά τη δική του ψηφιακή φωνή
Εγκαινιάζεται αύριο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΑΠΘ – Μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης
Ο μαθητής Μάκης Διονυσόπουλος
Πύργος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 18χρονο μαθητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο
Ραγίζει καρδιές ο τραγικός θάνατος του αριστούχου μαθητή και πρωταθλητή beach volley Μάκη Διονυσόπουλου
Πύργος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 18χρονο μαθητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο