mas
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρέμβαση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ
Παρέμβαση έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ για τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμεώς, με τις οποίες δήλωσε ότι οι φετινοί υποψήφιοι για τις πανελλαδικές «δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια», πραγματοποίησε το Σάββατο, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Η υπουργός των κλειστών σχολών και των (πετσο)κομμένων μαθητών ξαναχτύπησε με τις δηλώσεις της για τους «εγκλωβισμένους» φοιτητές, δηλώσεις που …θα μείνουν στην ιστορία!
 
Με 40.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων, η ανεκδιήγητη υπουργός Παιδείας δήλωσε πώς με την ελάχιστη βάση εισαγωγής «βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, πρώτα από όλα οι υποψήφιοι γιατί δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια»!!!! Ελπίζουμε να μην θελήσει άμεσα να «απεγκλωβίσει» και εμάς που ήδη σπουδάζουμε κλείνοντας οριστικά ή συγχωνεύοντας τα τμήματά μας! Από την άλλη προτείνουμε στην κ. υπουργό να απεγκλωβίσει τους 1000 «πρωτοετείς» ειδικούς φρουρούς που προορίζει για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή των δίκαιων φοιτητικών διεκδικήσεων.
 
eikona_.jpg
 
Το …ανέκδοτο όμως είχε και συνέχεια με την υπουργό να εξηγεί πώς «οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά».
 
Με τη φόρα που έχει πάρει η κ. Κεραμέως δεν αποκλείεται του χρόνου η βάση εισαγωγής αντί για μόρια να μετριέται σε ευρώ. Άλλωστε και σήμερα μπορεί ένας νέος με 8.000 μόρια να μην περνάει στο πανεπιστήμιο αλλά με 8.000 ευρώ μπορεί να φοιτήσει σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο, που πλέον με τους νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ισότιμο με τα ΑΕΙ!
Αποδεικνύεται ότι η ΕΒΕ ούτε αναβαθμίζει τα τμήματα μας ούτε μας δίνει προοπτικές. Αυτό που κάνει είναι να τα αδειάζει, προφανώς για να γεμίσει τα ιδιωτικά κολέγια και να προσφέρει στις μεγάλες επιχειρήσεις φθηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα!
 
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στεκόμαστε στο πλευρό των νέων συναδέλφων μας και όλων όσοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια! Δυναμώνουμε τον αγώνα για:
 
  • Να καταργηθεί εδώ και τώρα η ΕΒΕ, όπως και η Τράπεζα Θεμάτων
  • Να μην εγκαταλείψει κανένας φοιτητής τις σπουδές του επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος σπουδών
  • Να μην προχωρήσει το σχέδιο κλεισίματος δεκάδων τμημάτων με τους φοιτητές να πληρώνουν ξανά τις τραγικές συνέπειες και να θυσιάζουν τους κόπους τους
 
Μέσα από το συλλογικό αγώνα παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που ορθώνει συνεχώς εμπόδια στη μόρφωση και τη ζωή μας!
 
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κάψιμο από τον ήλιο
Αντηλιακό: Τα λάθη που μειώνουν την προστασία του δέρματος
Από τη λάθος ποσότητα μέχρι την ελλιπή ανανέωση μέσα στη μέρα, αρκετές συνήθειες δημιουργούν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας χωρίς ουσιαστική προστασία...
Αντηλιακό: Τα λάθη που μειώνουν την προστασία του δέρματος
Καφές
Υπολείμματα καφέ: 4 πρακτικές χρήσεις τους που ίσως δεν γνωρίζετε
Τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα τόσο στο σπίτι όσο και στον κήπο ή ακόμη και στην προσωπική φροντίδα.
Υπολείμματα καφέ: 4 πρακτικές χρήσεις τους που ίσως δεν γνωρίζετε
Πόνος στην κοιλιά
Τι κρύβεται πίσω από τον πόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς
Σε αρκετές περιπτώσεις οφείλεται σε κάτι απλό και παροδικό, υπάρχουν όμως και καταστάσεις που χρειάζονται άμεση ιατρική αξιολόγηση.
Τι κρύβεται πίσω από τον πόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς