Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για το ασφυκτικό πλαίσιο εργασιών διαμαρτύρεται η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας - Θράκης εν όψει των προσλήψεων εκπαιδευτικών

Την έντονη διαμαρτυρία της για το ασφυκτικό πλαίσιο εργασιών που επιβάλλεται στους εργαζόμενους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης εν όψει των προσλήψεων εκπαιδευτικών εκφράζει η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας - Θράκης.

Οι υπάλληλοι ζητούν επανεξέταση του προγραμματισμού των εργασιών, «για να μην επαναληφθεί το περυσινό λυπηρό φαινόμενο όπου με την απαράδεκτη εγκύκλιο της πρώην Γ. Γραμματέως κ. Γκίκα ανακλήθηκαν παραμονές Δεκαπενταύγουστου άδειες συναδέλφων μας προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά τον ανεδαφικό σχεδιασμό».

Όπως σημειώνει η Ένωση, «οι ανθρώπινοι πόροι των Διευθύνσεων μας που είναι συγκεκριμένοι και κατά βάση περιορισμένοι και  θα πρέπει να αξιοποιούνται αποτελεσματικά εξυπηρετώντας τις άμεσες ανάγκες της Υπηρεσίας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Καθορισμός ασφυκτικών προθεσμιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την διεκπεραίωση εργασιών

Κυρία Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα ΜΜΕ και ταυτόχρονα γινόμαστε αποδεκτές της έντονης ανησυχίας των συναδέλφων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Μακεδονία και Θράκη ότι:

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών και ως εκ τούτου οι Υπηρεσίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι σε άμεση ετοιμότητα ώστε να καταχωρίσουν αμέσως τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΜΑΔ) και να αποστείλουν τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ, καθώς και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ στη Διεύθυνση Διορισμών και Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια μέσα στη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και πριν από τις 14 Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν καταχωρίσει τα λειτουργικά τους κενά στην εφαρμογή του ΟΠΣΥΔ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την πρόσληψη των αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά.

Κυρία Υπουργέ,

Για να μην επαναληφθεί το περυσινό λυπηρό φαινόμενο όπου με την απαράδεκτη εγκύκλιο της πρώην Γ. Γραμματέως κ. Γκίκα ανακλήθηκαν παραμονές Δεκαπενταύγουστου άδειες συναδέλφων μας προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά τον ανεδαφικό σχεδιασμό, σας γνωρίζουμε ότι:

Στο χρονικό διάστημα του Δεκαπενταύγουστου μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχει διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω σε συνάρτηση το μικρό αριθμό διαθέσιμων υπαλλήλων, την ανάγκη διεκπεραίωσης των τρεχουσών υποχρεώσεων και εργασιών καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών μας λόγω της πανδημίας που βρίσκετε για μια ακόμη φορά σε έξαρση, θεωρούμε ότι δεν θα καταστεί εφικτό και έρθει εις πέρας η όλη διαδικασία.

Κυρία Υπουργέ,

Σας καλούμε να επανεξετάσετε την όλη διαδικασία και να δώσετε τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωσή της χωρίς προβλήματα και χωρίς να ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζομένων εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών.   

Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών δε μπορούν να αποτελούν μονίμως τα υποζύγια που αγόγγυστα θα εκτελούν τις ανεδαφικές αποφάσεις της Διοίκησης.

Οι ανθρώπινοι πόροι των Διευθύνσεων μας που είναι συγκεκριμένοι και κατά βάση περιορισμένοι και  θα πρέπει να αξιοποιούνται αποτελεσματικά εξυπηρετώντας τις άμεσες ανάγκες της Υπηρεσίας.

Κάθε άλλη επιλογή διαχείρισης των εργασιών θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. 

Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις είναι άδικο και παράλογο να επωμιστούν την ευθύνη των συνεπειών του ανεδαφικού προγραμματισμού δράσης της Κεντρικής Διοίκησης.

Η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τη Κεντρική Διοίκηση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
Τελεσίγραφο Νίκου Παππά σε Αλέξη Τσίπρα - «Για να υπάρξει γάμος πρέπει να το θέλουν και οι δύο»
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
kathigitis mathimatika pinakas kimolia mathites taxi sxoleio
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Ξεπέρασαν τις 40.000 οι αιτήσεις σε 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Προκηρύξεις Γενικής Εκπαίδευσης: "Φούλαρε" η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ, τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για την κατανομή στις αιτήσεις
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Ξεπέρασαν τις 40.000 οι αιτήσεις σε 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026