Σύμφωνα με καταγγελίες της Επιτροπής Κατοίκων Κυψέλης, ο Δήμος Αθηναίων σχεδίαζε κρυφά και με αδιαφάνεια να τοποθετήσει τσίγκινα κοντέινερ στο καταπράσινο χώρο - Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την εγκατάσταση "σχολικών κοντέινερ" σε πάρκο στην Κυψέλη

Τον «αυταρχισμό Κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής που στεγάζουν μαθητές σε κοντέινερ που καταπατούν χώρους πρασίνου» καταγγέλλει το ΜΕΡΑ25. 

Σύμφωνα με καταγγελίες της Επιτροπής Κατοίκων Κυψέλης, ο Δήμος Αθηναίων σχεδίαζε κρυφά, με αδιαφάνεια και χωρίς να ενημερώσει και να διαβουλευτεί όπως οφείλει με τους περίοικους, να τοποθετήσει τσίγκινα κοντέινερ στο καταπράσινο χώρο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Φαέθοντος και Κρίσσης στην Κυψέλη, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως σημείο συνάντησης των προσκόπων, σε ένα χώρο δηλαδή που σύμφωνα με τους κατοίκους είναι ο μόνος αδόμητος πράσινος χώρος για τη γειτονιά ανάμεσα σε πυκνές πολυκατοικίες.

Ο Δήμος Αθηναίων εκκένωσε τον χώρο και έστειλε μπουλντόζα το Σάββατο 17 Ιουλίου, με στόχο την αποψίλωση μεγάλου μέρους των δέντρων του πάρκου, για να τοποθετηθούν 6 κοντέινερ που προορίζονται να στεγάσουν 138 παιδιά του 6ου Κοινοτικού Διαμερίσματος για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, σε ένα οικόπεδο το οποίο βρίσκεται πάνω στο ρέμα της Κυψέλης που διασχίζει την περιοχή και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για τέτοιο σκοπό. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη μάλιστα με σχετική επιστολή του για αντίστοιχες αρκετές πλέον περιπτώσεις, σημειώνει πέρα από την ακαταλληλότητα και την προχειρότητα της στέγασης σε τέτοιες μονάδες, ότι οι προσωρινές κατασκευές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις μόνιμες κτιριακές υποδομές. Εκτός αυτού, δεν είναι δόκιμο ο κτιριακός προγραμματισμός για τα σχολεία να επηρεάζεται και να διαμορφώνεται από την εξεύρεση βραχέων λύσεων, υπό την χρονική πίεση άμεσης δημιουργίας επιπλέον χώρων.

Εδώ βέβαια αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η διαχρονική ευθύνη των μνημονιακών Κυβερνήσεων, τόσο για την υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, όσο για τον τρόπο νομοθέτησης τους. Η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση -κάτι το οποίο βεβαίως κατ' αρχήν δεν είναι κακό-, χωρίς όμως να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για να εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική, διότι τα κοντέινερ δεν είναι λύση στέγασης ούτε μαθητών και πολύ περισσότερο νηπίων. 

Η παντελής απουσία μέριμνας της πολιτείας και των δημοτικών αρχών για την προσχολική αγωγή, δεν καλύπτεται κόβοντας τα δέντρα σε υπέρμετρα επιβαρυμένες αστικές περιοχές. Η παντελής απουσία διαβούλευσης με τους κατοίκους της περιοχής δεν αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ και καταστολή από αυτήν που καλά γνωρίζει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ακόμα και για να επιβάλει αποτυχημένες πολιτικές του δημάρχου ανιψιού του.

Χρειάζεται χρηματοδότηση και πραγματική κάλυψη των αναγκών για υποδομές στην προσχολική αγωγή. Όχι δήθεν λύσεις-μπαλώματα με την αποψίλωση πράσινων χώρων, με ακατάλληλες υποδομές και αντί για διαβούλευση με την τοπική κοινωνία χημικά και καταστολή.

Ως ΜέΡΑ25 απαιτούμε να ανασταλεί άμεσα κάθε εργασία κατεδάφισης, τοποθέτησης κοντέϊνερ και αποψίλωσης στο εν λόγω σημείο. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπακογιάννη. Και στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Κυψέλης και των κατοίκων σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και της χώρας όπου μεθοδεύονται τέτοιου είδους αθλιότητες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

vrefonipiokomos_thessaloniki
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
Η γυναίκα χαστουκίζει ένα παιδάκι και το τραβάει βίαια από το χεράκι του, ενώ ακούγεται να λέει: «εσύ τι κοιτάς λες και θα φας. Έλα πάμε για ύπνο».
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί με μεγάλη στεναχώρια την πρωτοφανή κατρακύλα μιας παράταξης του κόμματός του που πλέον δεν έχει καμιά...
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ