Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 20 Ιουλίου - Τα σωματεία ζητούν νέα μέτρα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που οργανώνουν τα συνδικάτα, στην Αθήνα,  στις 7μμ στο Υπουργείο Υγείας και στη Θεσσαλονίκη, στις 8μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) συμμετέχει στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τρίτη 20 Ιούλη στο Υπουργείο Υγείας.

Η εφαρμογή των μέτρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Εν συνεχεία το ΠΑΜΕ επισημαίνει «Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

      Η πανδημία εξελίσσεται επικίνδυνα και συνεχίζει να σκοτώνει συνανθρώπους μας, απόρροια της πολιτικής που υποτάσσει την υγεία του λαού στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της χώρας, καθώς και για την καθυστέρηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι έχουμε περισσότερα νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε, στην αρχή μάλιστα του 4ου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας, είναι πρόκληση. Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, οι οποίες αναδείχθηκαν από την πρώτη στιγμή από τους μαχόμενους υγειονομικούς και τα συνδικάτα και είχαν να κάνουν με την διαχρονική απαξίωση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, από όλες τις κυβερνήσεις.  Από την πρώτη στιγμή ακολούθησε την τακτική της μεταφοράς των ευθυνών στην κοινωνία, στους νέους, στην ατομική ευθύνη. Είναι γεγονός ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι κοινός σε όλη την ΕΕ που δείχνει την κεντρική στόχευση που βάζει πάνω από όλα τα κέρδη των μονοπωλίων. Η αποτυχία της καταπολέμησης της πανδημίας, πάρα τα μέσα και τις δυνατότητες, είναι μια ακόμη απόδειξη της χρεοκοπίας της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που παρουσιάζουν ως μονόδρομο τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

      Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει τραγική. Η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα διακοπή ρεύματος για πάνω από μισή ώρα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον Ευαγγελισμό, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αν και δεν είναι το μοναδικό της απαξίωσης και της αδιαφορίας.

      Τα μπρος, πίσω, οι αντιφάσεις, τα πρωτόκολλα-λάστιχο για να υπηρετηθούν συμφέροντα στον τουρισμό, κλπ., καθώς και το δήθεν άριστο κυβερνητικό σχέδιο των εμβολιασμών με «ανταποδοτικότητα» ή με την υποχρεωτικότητα και τους εκβιασμούς για απολύσεις, δυνάμωσαν την αμφιβολία και έδωσαν έδαφος στον ανορθολογισμό και σε επιτήδειους κομπογιαννίτες που σχεδιασμένα υπερπροβάλλονται για να διαδίδουν τις ψεκασμένες θεωρίες τους, βοηθούμενοι τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις αντιπαραθέσεις και τους ανταγωνισμούς μονοπωλιακών ομίλων και καπιταλιστικών κρατών, αδιαφορώντας για τις ζωές που χάνονται. Η πολιτική της κυβέρνησης στρώνει το έδαφος στην εργοδοσία να ξεσαλώσει, αφού σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις οι εργοδότες απειλούν με μηνύσεις και με απολύσεις όσους εργαζόμενους δεν εμβολιάζονται και δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ, τα οποία καλούν τους εργαζόμενους να τα πληρώσουν από την τσέπη τους. Δεν φτάνει δηλαδή που δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας, που αρνήθηκαν να παρέχουν self tests στους εργαζόμενους, όπως καθοριζόταν στην πρώτη φάση διακίνησής τους για να μην επιβαρυνθούν με το κόστος, τώρα ζητούν και τα ρέστα. Οι τουριστικές περιοχές με τα πρωτόκολλα που ισχύουν, έχουν είδη μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού και η κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζόμενους. Μόνο μια ματιά στις περιοχές που “κοκκινίζουν”, Χανιά, Ρέθυμνο, Πάρο, Ίο, Μύκονο, Σαντορίνη, αρκεί για να γίνει κατανοητό, ότι η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό με τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου για ακόμα μια χρονιά, τσαλαπατώντας τα υγειονομικά μέτρα, βαφτίζοντας τις πολιτικές της αποφάσεις ως οδηγίες των ειδικών.

      Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία να πρωτοστατήσουν στην ολοκληρωμένη πληροφόρηση των συνάδελφων στους χώρους δουλειάς για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού  και των απαιτούμενων μέτρων προστασίας που πρέπει να είναι σε συνεχή διεκδίκηση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Να οργανώσουν την ενημέρωση μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς για να ξεπεραστεί ο καλλιεργούμενος φόβος, για να δοθούν όπου απαιτείται επιστημονικές απαντήσεις σε στρεβλές επιστημονικοφανείς θεωρίες. Η κυβέρνηση επέλεξε για βοηθό της τον ανορθολογισμό και “τις ψεκασμένες θεωρίες”, βολικό πεδίο αντιπαράθεσης για να μην πάει η κουβέντα στην αιτία και που πραγματικά βρίσκεται η λύση. Εμείς είμαστε με την επιστήμη και συνεχίζουμε τον αγώνα ο άνθρωπος να πάει μπροστά και όχι πίσω. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με κλίνες ΜΕΘ, με κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας στα ΜΜM, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές. Εκεί πρέπει να στοχεύει ο αγώνας και όχι στους βολικούς διαχωρισμούς. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει παρόμοιοι διαχωρισμοί οι οποίοι αποδείχτηκαν βούτυρο στο ψωμί των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων και ότι οδήγησαν στον ίδιο αρνητικό δρόμο για την κοινωνία και τη ζωή των εργαζομένων.

     Διεκδικούν:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα