Διορισμοί- Αναπληρωτές: Αναμένουμε τις κατανομές ανά κλάδο και ειδικότητα
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναμένουν το ΦΕΚ για τις κατανομές ανά κλάδο και ειδικότητα, αλλά και την πρόσκληση για τους μόνιμους διορισμούς

Την έκδοση του ΦΕΚ για τις κατανομές ανά κλάδο και ειδικότητα αναμένουν άμεσα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για 11.700 μόνιμους διορισμούς.

Επίσης, αναμένουν την πρόσκληση για τους μόνιμους διορισμούς, με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔ) θεωρεί ότι η ανακοίνωση των 11.700 μόνιμων διορισμών πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της επιστροφής στην κανονικότητα στην Δημόσια Εκπαίδευση και εφεξής να υπάρχει μια ομαλή ροή, ούτως ώστε να καλύπτονται οι διαρκείς εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔ) για τους 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια:

Ως Π.Ε.Α.Δ. χαιρετίζουμε τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας. Νίκης Κεραμέως για 11.700 μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση, τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς μετά από δώδεκα (12) χρόνια!!!

Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έλαβαν αυτή τη γενναία απόφαση που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Εκπαίδευσης, αφού εδώ και πολλά χρόνια η παρατεταμένη αδιοριστία προκάλεσε ασφυξία στην ομαλή λειτουργία των σχολείων της χώρας με περιφερόμενους «νομάδες»-εκπαιδευτικούς, τους αναπληρωτές, ενώ παράλληλα η «διασπάθιση» ενός τέτοιου πολύπειρου επιστημονικού και παιδαγωγικού κεφαλαίου, δυσχέραινε τη συγκρότηση του κατάλληλου περιβάλλοντος για την μαθησιακή διαδικασία. Στη Β/θμια Εκπαίδευση μάλιστα, η «αποψίλωση» της στελέχωσης ακόμα και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αναμένουμε λοιπόν άμεσα την έκδοση του ΦΕΚ των κατανομών ανά κλάδο και ειδικότητα και της πρόσκλησης για τους μόνιμους διορισμούς, μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση των 11.700 μόνιμων διορισμών πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της επιστροφής στην κανονικότητα στην Δημόσια Εκπαίδευση και εφεξής να υπάρχει μια ομαλή ροή, ούτως ώστε να καλύπτονται οι διαρκείς εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το αξίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι τελικοί δικαιούχοι, η νέα γενιά της πατρίδας μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββας Βασίλειος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Μετατρέπουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «τaιραμόλα», «ντελίβερι», «νομάδες»

Μπαράζ προσλήψεων: Περισσότερες από 500 θέσεις σε 14 Δήμους

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ  Reading και Listening

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sxoleio mathitria foto
Καστοριά: «Κραυγή αγωνίας» από μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ εν όψει πανελλαδικών
Όπως καταγγέλλουν μαθήτριες της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης, κινδυνεύουν με μεταφορά σε άλλο σχολείο, λόγω ολιγομελούς τμήματος, και μάλιστα τη χρονιά...
Καστοριά: «Κραυγή αγωνίας» από μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ εν όψει πανελλαδικών