Εκπαιδευτικοί: Η κυβέρνηση μας κλέβει κατακτήσεις αιώνων
Ανακοίνωση για την συνέχιση του αγώνα της και της συμμετοχής της στην απεργία κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων

Σε ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, με την οποία γνωστοποιεί την συνέχιση του αγώνα κατά του εργατικού νομοσχεδίου και την συμμετοχή της στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τετάρτη 16 Ιουνίου στην πλατεία Ευδήλου στις 12:00.

Αναφορικά με τις απεργίες εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, υπογραμμίζει πως «κι αν κατάφεραν να απαγορεύσουν τη συμμετοχή στην απεργία όσων από εμάς εμπλέκονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δε θα καταφέρουν να μας απαγορεύσουν τη γενική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια».

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλοι στους δρόμους για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα!

Κάτω τα χέρια από την απεργία, το 8ωρο και τα συνδικάτα!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μόλις μια μέρα πριν την 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ και πολλά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, η κα Κεραμέως κατέφυγε στα δικαστήρια απαιτώντας αυτή να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Για άλλη μια φορά με περίσσια υποκρισία η κυβέρνηση επικαλείται τους μαθητές και τις μαθήτριες και την αγωνία της για το μέλλον τους , ένα μέλλον που ταυτόχρονα εξασφαλίζει πως θα είναι αλυσοδεμένο με τις διατάξεις του αντιεργατικού νομοσχεδίου που η ίδια έφερε προς ψήφιση μέσα σε περίοδο εξετάσεων γνωρίζοντας πως θα υπάρξει απεργιακή απάντηση και που η ίδια επέλεξε να μην το καταθέσει λίγες ημέρες αργότερα που οι Πανελλαδικές θα είχαν ολοκληρωθεί. Παράλληλα δείχνει πόσο υπολογίζει την απεργία , έστω και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες , έστω και υπονομευμένη από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες κολαούζους, και πόσο ξεκάθαρο  στόχο έχει να καταστείλει και να τρομοκρατήσει όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για τον εργασιακό Γολγοθά που τον περιμένει, αφήνοντας μια υπενθύμιση  πολιτικής επιστράτευσης να πλανάται... Πρόκειται για μια ακόμα ενέργεια που θέτει σε αμφισβήτηση και καταπατά το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων και που δείχνει πως θα αντιμετωπίζονται από εδώ και πέρα ΟΛΕΣ οι απεργιακές κινητοποιήσεις!
Σε αυτή του τη νέα πράξη ακραίου αυταρχισμού το ΥΠΑΙΘ βρήκε πρόθυμους συμμάχους τις συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ που έσπευσαν ήδη από τις 14/6 να ζητήσουν από την ΑΔΕΔΥ την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την απεργία, ανταποκρινόμενες στην κυβέρνηση και τα προστάγματά της,  εισπράττοντας μάλιστα  τα εύσημα της Κεραμέως στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που όλο αυτό το διάστημα επέβαλαν στην Ομοσπονδία την πολιτική της σιγής και της υποταγής απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση, και που ψήφισαν στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ  την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις εξετάσεις πριν ακόμα το αποφασίσουν τα δικαστήρια!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Κι αν κατάφεραν να απαγορεύσουν τη συμμετοχή στην απεργία όσων από εμάς εμπλέκονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δε θα καταφέρουν να μας απαγορεύσουν τη γενική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια!

Καταγγέλλουμε την αυταρχική μεθόδευση του ΥΠΑΙΘ που κάνει καθαρό πως η αντιεργατική πολιτική  πάει χέρι χέρι με την τρομοκρατία και την καταστολή!
Καταδικάζουμε τη στάση «υπευθυνότητας» που επέδειξαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στρώνοντας το δρόμο για να συρθεί ο κλάδος  στα δικαστήρια, για να εξαπολύσει ξανά η κυβέρνηση τον αυταρχισμό της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να στηρίξουν την απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια στις 16/6!
ΟΛΟΙ/ΕΣ στην πλατεία Ευδήλου στις 12:00

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ