Απεργία: Νέο κάλεσμα εκπαιδευτικών στα Προπύλαια την Τετάρτη
Στην απεργιακή κινητοποίηση στα Προπύλαια την Τετάρτη καλεί ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»

Στην απεργιακή κινητοποίηση στα Προπύλαια, την Τετάρτη16 Ιουνίου καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου».

Πιο αναλυτικά αναφέρεται:

Στην επίθεση της κυβέρνησης για 16/6 ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ Απαντάμε με απεργιακή κλιμάκωση με ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/6 Τετάρτη ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Όλοι/ες σε συγκέντρωση στις 11πμ στα Προπύλαια και πορεία στο Σύνταγμα!

Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στην απεργία στις 10/6 ήταν ένας αγωνιστικός σταθμός με μεγάλη μαζικότητα και μαχητικότητα βγαλμένη από τις μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις στα χρόνια των Μνημονίων. Μεγάλη ήταν οι συμμετοχή των εκπαιδευτικών τόσο στην απεργία όσο και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του συλλόγου και ιδιαίτερα τη σημαντική παρουσία των νεότερων συναδέλφων μας τόσο στην απεργία όσο και στο συλλαλητήριο  με το πανό του συλλόγου μας.

Η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση  επισπεύδοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος  Χατζηδάκη  με την συζήτηση στην ολομέλεια από τη Δευτέρα 14/6 και στόχο την ψήφισή του στις 16/6/21 επιδιώκοντας να ανακόψει το ογκούμενο κύμα διαδηλώσεων που πιέζει απειλητικά την κυβέρνηση. Επιμένει στη γρηγορότερη ψήφιση του νομοσχέδιου που  μας οδηγεί στη σύγχρονη σκλαβιά.

Το μήνυμα της απεργίας 10/6 ήταν ξεκάθαρο: Το νομοσχέδιο-έκτρωμα δε διορθώνεται. Υπηρετεί από την αρχή μέχρι το τέλος το κεφάλαιο και την εργοδοσία και ενσωματώνει τις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων το τερατούργημά τους!

Αντί να σημάνει συναγερμός και να γίνει ξεσηκωμός η  ΓΣΕΕ  για άλλη μια φορά αποδεικνύει το ρόλο του εταίρου της κυβέρνησης  και παίζει παιχνίδι για να υπονομεύσει τον αγώνα και δεν προχωράει σε κλιμάκωση. Στην ίδια κατεύθυνση η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ δεν παίρνει απόφαση για κλιμάκωση και μαζί με το ΕΚΑ ακολουθούν την ίδια τακτική υπονόμευσης της απεργιακής κλιμάκωσης αποφασίζουν 4ωρη στάση εργασίας με απογευματινό συλλαλητήριο.

Από την άλλη μεριά

Η ΔΟΕ αποφάσισε την συμμετοχή του κλάδου στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα με 24ωρη απεργία και κάλεσμα σε συγκέντρωση 12μ στο Σύνταγμα.

Ήδη σειρά ομοσπονδιών έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη στις 16 Ιούνη. – Ομοσπονδίες στο δημόσιο όπως η ΠΟΠΟΠΚ εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, η Ομοσπονδία εργαζόμενων στις περιφέρειες  κ.α. ) και στον ιδιωτικό τομέα όπως και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία στις 16/6.

Κάτω από αυτή την πίεση συνεδριάζουν αύριο εκ νέου η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ. Απαιτούμε να αλλάξουν την απόφασή τους και να προκηρύξουν 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα ! Οι εργαζόμενοι  μέσα από τα σωματεία , τους συλλόγους πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Ο σύλλογος μας σε κάθε περίπτωση θα ενισχύσει το απεργιακό μέτωπο με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.  Δίνουμε τη μάχη σε κάθε σχολική μονάδα να δώσει το μήνυμα της απεργίας και του αγώνα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!

Η ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6  ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία καλούμε σε συγκέντρωση στις 11πμ στα Προπύλαια   για πορεία στο Σύνταγμα.

Συμμετέχουμε και στο απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα -προσυγκέντρωση  5μμ στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Παραμένουμε στο δρόμο όλη τη μέρα – Μετατρέπουμε το Σύνταγμα σε κέντρο αγώνα και περικυκλώνουμε τη Βουλή – απαιτούμε να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη