Σχολεία: Σήμερα η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έκδοση αποτελεσμάτων των μαθητών
Με χθεσινοβραδινή εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να ολοκληρώσουν σήμερα τις διαδικασίες για την έκδοση των αποτελεσμάτων των μαθητών

Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των αποτελεσμάτων των μαθητών σήμερα Παρασκευή ζητά το υπουργείο Παιδείας από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Ειδικότερα, με χθεσινοβραδινή εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως «ενόψει της λήξης του τρέχοντος σχολικού έτους παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες έκδοσης αποτελεσμάτων την Παρασκευή 11-06-2021» και πληροφορεί ότι αναφορικά με τη διαδικασία έκδοσης τίτλων θα εκδοθεί νεότερη εγκύκλιος.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

 

Έκδοση αποτελεσμάτων: Σε μόνιμη αφασία το υπουργείο Παιδείας

maska-sxoleio-mathitis.jpg


Βολές κατά του υπουργείου Παιδείας εξαπολύει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών με αφορμή την εγκύκλιο για την έκδοση των αποτελεσμάτων των μαθητών στα σχολεία.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι το Υπουργείο Παιδείας απέχει συστηματικά και με συνέπεια από την καθημερινή πραγματικότητα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των σχολείων» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το υπουργείο «κατά παρέκκλιση της στοιχειώδους λογικής εντέλλει την έκδοση αποτελεσμάτων, τη στιγμή που μέχρι χθες 10-6 γίνονταν μαθήματα στα σχολεία». 

Ως εκ τούτου εξηγεί πως «ότι είναι αδύνατον να γίνει κατάθεση βαθμολογίας από τους καθηγητές, έλεγχος και επαλήθευση, καταχώριση και έκδοση αποτελεσμάτων μέσα σε μια ημέρα -την τελευταία ημέρα-, που σύμφωνα άλλωστε με το νόμο, ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδριάζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών» και προσθέτει: 

Πέρα από αυτό, πολλοί από τους συναδέλφους είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται σήμερα για ενημέρωση στα εξεταστικά κέντρα. 

Η απουσία επαφής του Υπουργείου Παιδείας από την πραγματικότητα καταδεικνύεται από το γεγονός, ότι ακόμη και αν κάποια σχολεία είχαν την δυνατότητα να εκδώσουν αποτελέσματα, η συγκεκριμένη λειτουργία δεν ήταν ενεργοποιημένη μέχρι τις 10 π.μ. στο myschool.

Καλούμε το Υπ. Παιδείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη εγκύκλιο που θα μπορούσε να παραμείνει σε ισχύ μόνο για την Γ’ Λυκείου». 

 

 

 

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

ΙΚΥ: Πέθαναν τα πειραματόζωα διδακτορικού, ζητάει πίσω την υποτροφία!

Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητική για συκοφαντική δυσλειτουργία

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Προτεινόμενες απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών
Αναλυτικά οι προτεινόμενες απαντήσεις στα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ στο μάθημα «Στοιχεία Μηχανών»
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Προτεινόμενες απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών
Γυναικοκτονία-Ρόδος: «Συγγνώμη» από την οικογένεια του 40χρονου - Τι αναφέρει για τις δηλώσεις του θείου
«Συγγνώμη» ζητά η οικογένεια του γυναικοκτόνου από την οικογένεια της εκπαιδευτικού - «Κενές περιεχομένου, ημιτελείς και αφιλτράριστες» οι...
Γυναικοκτονία-Ρόδος: «Συγγνώμη» από την οικογένεια του 40χρονου - Τι αναφέρει για τις δηλώσεις του θείου