Δράση ελληνικών σχολείων με Έλληνες της Νοτίου Αφρικής
Νότιος Αφρική - Ελλάδα! Τόσο μακριά… αλλά και τόσο κοντά - Το ταξίδι συνεχίζεται

Μαθαίνουμε κάνοντας πράγματα... αλλά μαθαίνουμε ακόμα καλύτερα, αν συνδυάσουμε τη δράση με την ομιλία και τον στοχασμό πάνω σ΄αυτά που κάνουμε. (Seymour Aubrey Papert)

Κάνοντας πράξη τα λόγια του Νοτιοαφρικανού επιστήμονα  και Παιδαγωγού και μένοντας  πιστοί στην αμοιβαία υπόσχεσή μας για τη δημιουργία ενός ανοιχτού και συνεχούς δίαυλου επικοινωνίας στις 31 Μαΐου είχαμε εμείς, οι μαθητές από το 16ο   και από το 3ο  Δ. Σ. Αγρινίου με τις δασκάλες τους κ. Άννα Μπουρλή, κ. Δήμητρα Σπυροπούλου και κ.  Αθηνά Διώτη, τη δεύτερη επικοινωνία μας με τους φίλους μας πια, μαθητές από τη Πρετόρια στη Ν. Αφρική και τη δασκάλα τους Ελένη Κωλέττη.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο συναντήσεων οι μαθητές μας αντάλλαξαν γράμματα περιγράφοντας την εξωτερική τους εμφάνιση και στοιχεία του χαρακτήρα τους, με σκοπό να γνωριστούν καλύτερα, δίνοντας παράλληλα παιγνιώδη μορφή στην όλη διαδικασία. Η αποστολή που μας ανατέθηκε ήταν «Βρες ποιος είμαι» και κληθήκαμε  να αντιστοιχίσουμε γράμμα και avatar σύμφωνα με το περιεχόμενό του, καθώς επίσης  να γράψουν πάνω σε κάθε εικόνα το όνομα του φίλου τους. Και τα καταφέραμε καταπληκτικά! Τους δωρίσαμε τις ηλεκτρονικές μας τάξεις καθώς και ένα βιντεάκι μέσα από την τάξη μας και τους τα στείλαμε εκπλήσσοντάς τους ευχάριστα!

11.png

 Επίσης τους αφιερώσαμε ζωγραφιές γεμάτες χρώματα και ευχές για να τους μεταφέρουμε την αγάπη μας!

12.png

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δ.Σ. Αγρινίου με την εργασία τους «Γη και Ύδωρ» σε μορφή power point, αλλά και  την προβολή βίντεο παρουσίασαν τις παραθαλάσσιες πόλεις του νομού μας και τις ομορφιές του τόπου μας, με τις πανέμορφες παραλίες, τις λίμνες και τα ποτάμια του.

13.png

 

 

14.png

 

Τέλος οι μαθητές του Ελληνικού σχολείου της Πρετόρια με τη σειρά τους μίλησαν σε εμάς για τα ζώα της Αφρικής και μας τα παρουσίασαν μέσα από εικόνες και βίντεο

15.png

 

Η συνάντησή μας έκλεισε με την υπόσχεση της επόμενης διαδικτυακής μας επικοινωνίας.  ανανεώνοντας  το  ραντεβού μας  για μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση πριν τη λήξη του ελληνικού σχολικού έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός: Με πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς

Έκτακτα μέτρα τη Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρωσία: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο - Αυτός είναι ο δραστης
Ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov - Σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς
Ρωσία: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο - Αυτός είναι ο δραστης
Προγράμματα e-learning από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής
Κορυφαία προγράμματα e-learning στη γλώσσα προγραμματισμού Java και τις τεχνολογίες αιχμής Java EE, Web Programming, Hibernate και Spring από το...
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής