Πρότυπα ΕΠΑΛ: Ερώτηση Μπακαδήμα στη Βουλή για τη μετατροπή στο Πέραμα
Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Φωτεινής Μπακαδήμα για την μετατροπή του ΕΠΑΛ Περάματος σε πρότυπο και πώς να αποφευχθεί αυτή η κίνηση.

Στην Βουλή κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση από την Φωτεινή Μπακαδήμα του Μέρα25 και αφορά καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά για μετατροπή του ΕΠΑΛ στο Πέραμα σε πρότυπο σχολείο.

Όπως αναφέρεται, «ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Περάματος μεθοδεύει τη μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων».

Επιπλέον τονίζεται πως «η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος δεν θα επιτρέψει την προτυποποίηση του ΕΠΑΛ» καθώς «ήταν και θα παραμείνει ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους».

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση:

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά με την υπ’ αριθμ. 236/22-05-2021 ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως κυκλοφορούν φήμες ότι ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Περάματος μεθοδεύει τη μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως αυτή έχει εκφραστεί αρχικά σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και στη συνέχεια σε σχετικό ψήφισμα. Μάλιστα η Ένωση προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχτεί την εν κρυπτώ μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, εν αγνοία και παρά την αντίθετη γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου, ενώ σημειώνει πως δεν έχει υπάρξει σχετική θετική εισήγηση, ούτε από τη ΔΙΔΕ Πειραιά, ούτε από τον Δήμο Περάματος.

Με ανακοίνωσή της και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος δηλώνει αντίθετη με την προτεινόμενη προτυποποίηση του ΕΠΑΛ Περάματος, καθώς όπως αναφέρει η δήλωση «εάν πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει εκατοντάδες μαθητές της πόλης κάθε χρόνο σε άλλες σχολικές μονάδες μακριά από το Πέραμα, ακόμα κι εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, εάν η ειδικότητα που επιθυμούν να σπουδάσουν δεν υπάρχει σε κάποιο κοντινό ΕΠΑΛ.» και καταλήγει «η πρόταση για προτυποποίηση του ΕΠΑΛ δε μπορεί να στηρίζεται στη μεμονωμένη επιθυμία ή ματαιόδοξη προσδοκία κανενός αυτόβουλου ατομικού παράγοντα, όταν δεν λαμβάνεται υπόψη ούτε η αρνητική εισήγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των διδασκόντων του ΕΠΑΛ ούτε υπάρχει ταυτόχρονα και οποιαδήποτε αίτημα συμμετοχής στη λήψη αυτής της απόφασης της αρμόδιας Β/θμιας Διεύθυνσης εκπαίδευσης από τους συγκεκριμένους αυτόβουλους παράγοντες.

Για ένα τόσο υψηλής διαβάθμισης και ζωτικής σημασίας θέμα για τον λαό της πόλης μας η απλή επίκληση της γνώμης μας και μόνο από την κεντρική διοίκηση χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή μας και άμεση δική μας παρέμβαση στο σχεδιασμό του πλαισίου λειτουργίας του ΕΠΑΛ, σηματοδοτεί τον αποκλεισμό μας από τη φροντίδα για την ίδια μας τη ζωή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος δεν θα επιτρέψει την προτυποποίηση του ΕΠΑΛ, η οποία οδηγεί στον αποκλεισμό των μαθητών της πόλης μας και ιδιαίτερα των πλέον ευάλωτων. Το ΕΠΑΛ Περάματος ήταν και θα παραμείνει ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους! Αποτελεί τη βούληση των μαθητών, των γονέων, των καθηγητών και των κατοίκων του Περάματος. Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή καμίας απόφασης που λαμβάνεται ερήμην μας και υπονομεύει την εκπαίδευση, την επαγγελματική προοπτική και το μέλλον των παιδιών μας».

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο πως το συγκεκριμένο ΕΠΑ. Λ. προσφέρει σε χιλιάδες παιδιά του Περάματος γενικές γραμματικές γνώσεις αλλά και εξειδικευμένη κι ολοκληρωμένη τεχνική εκπαίδευση μέσα από τη λειτουργία των εργαστηρίων, με τα παιδιά να είναι σε διαρκή επαφή με όλες τις σύγχρονες εξελίξεις σε ένα πλήθος ειδικοτήτων και να αποκτούν μέσω αυτής της διαδικασίας έναν αντίστοιχο τίτλο σπουδών.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

 1.    Ισχύουν οι συγκεκριμένες φήμες για τη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε πρότυπο σχολείο;

 2.    Αν ναι, για ποιο λόγο προτείνεται αυτή η μετατροπή, από ποιον έχει γίνει η εισήγηση και με βάση ποια στοιχεία;

 3.    Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν ώστε να μην μετατραπεί σε πρότυπο το ΕΠΑ.Λ. Περάματος και να μην αποκλειστούν οι μαθητές του Περάματος, της Β’ Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής;
                              

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός: Με πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς

Έκτακτα μέτρα τη Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολεία - Γραβάνης: Τέλος του έτους θα ξέρουμε για τον εμβολιασμό μαθητών δημοτικού
Μέχρι το τέλος του έτους θα ξέρουμε αν ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στα παιδιά του δημοτικού
Σχολεία - Γραβάνης: Τέλος του έτους θα ξέρουμε για τον εμβολιασμό μαθητών δημοτικού
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Οδηγίες για τη συμπλήρωση
Το Α.Δ.Υ.Μ. έχει τριετή ισχύ και κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, στην Α΄ Τάξη ...
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Οδηγίες για τη συμπλήρωση