Εκπαιδευτικοί: Σύσκεψη για διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών αντιδρούν στους νόμους Κεραμέως-Χρυσοχοίδη» - Καλούν σε σύσκεψη για διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 8 Ιουνίου

Με ανακοίνωση τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν σε σύσκεψη σχήματα και συλλογικότητες, για να δοθεί απάντηση στην προωθούμενη πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές όπως και οι επιλογές στο μηχανογραφικό.

Αναφορικά με την Τράπεζα Θεμάτων οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι «είμαστε μπροστά σε ένα τοπίο συντριβής  του δικαιώματος στις σπουδές». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε ενόψει της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα μέτρο που έρχεται να πετάξει δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός του πανεπιστημίου. 

Σε ένα πλαίσιο όξυνσης των ταξικών φραγμών, πρόκειται να μειωθούν τραγικά οι αριθμοί των εισακτέων σε σχολές, αλλά και οι διαθέσιμες επιλογές στα μηχανογραφικά. Αν αυτό προβληθεί την επόμενη χρονιά, οπότε στα δεδομένα θα έχει προστεθεί και η άλλη ταξική αθλιότητα της Τράπεζας Θεμάτων, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μπροστά σε ένα τοπίο συντριβής του δικαιώματος στις σπουδές.

Η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, αλλά και όλος ο λαός καλούμαστε να δώσουμε απάντηση σε αυτήν την πρόκληση, καθώς πρόκειται ταυτόχρονα και για την πρώτη εφαρμογή του νέου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, ενόψη των παραπάνω εξελίξεων, καλούν σχήματα-συλλογικότητες και αγωνιστές που παρεμβαίνουν στο πλαίσιο του κινήματος, σε ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 31/5, στις 18:30 στο Βιβλιοπωλείο-Καφε Εκτός των Τειχών (Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια), με στόχο τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 8/6, ώστε να εκφραστεί στο δρόμο η κοινή πάλη που πρέπει να αναπτυχθεί για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση των νόμων 4692, 4777, για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης. 
Στη σύσκεψη μπορεί να συζητηθούν, επίσης, οι τρόποι ώστε να τεθεί το ζήτημα στα σωματεία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια απροθυμία εκ μέρους τους πρέπει να μπλοκάρει τη δική μας κίνηση και την προσπάθειά μας να οργανωθεί διαδήλωση στην Αθήνα και όπου αλλού είναι δυνατόν.
Το ζήτημα δεν αφορά στενά τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση. Αφορά συνολικά το δικαίωμα των παιδιών της εργατικής τάξης και του λαού να σπουδάσουν. Με την έννοια αυτή το κάλεσμα απευθύνεται και σε όλα τα σχήματα και τις συλλογικότητες  που κινητοποιήθηκαν από κοινού πρόσφατα ενάντια στο Ν. Χατζηδάκη, αλλά και σε κάθε δύναμη που αναφέρεται στο κίνημα.

Είναι προφανές ότι η ημερομηνία (8/6) αποτελεί μια δική μας πρόταση με δοσμένο το πλήθος καθηκόντων ενόψη της απεργίας στις 3/6. Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν στη σύσκεψη.

- Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

- Σε κανένα τμήμα μείωση εισακτέων.

Κάλεσμα σε σύσκεψη για  τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού 

συλλαλητηρίου στις 8/6, ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα