Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
dimotiko
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
Οι Εκπαιδευτικοί Εν Δράσει Φθιώτιδας, καταγγέλλουν την αδιαφανή ανάκληση μεταθέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

Στην ανακοίνωση τους, οι Εκπαιδευτικοί Εν Δράσει Φθιώτιδας, αναφέρουν πως δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την ανάκληση απόφασης μεταθέσεων των οριστικά τοποθετημένων Εκπαιδευτών Ειδικής Αγωγής από το ΠΥΣΠΕ Φθιώτιδας. Η ανάκληση αφορούσε δασκάλους και νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής.

Οι εκπαιδευτικοί καθιστούν σαφές πως είναι αδύνατο να ενημερωθούν από τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ καθώς η προηγούμενη διαμαρτυρία τους πριν τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών του νομού «δεν ελήφθη υπόψη, αν και τέτοια πρωτοφανή γεγονότα λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ δεν είχαμε ξαναδεί».

«Η ισοπέδωση οποιασδήποτε διαφάνειας και νομιμότητας στην λειτουργία των αποφάσεων της Διοίκησης έναντι των συναδέλφων, που είχε κατακτηθεί με αγώνες το προηγούμενο διάστημα, εξαφανίζεται». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με επαναλαμβανόμενη έκπληξη, που παύει να είναι έκπληξη και κινδυνεύει να γίνει κακή συνήθεια ,διαβάσαμε την ανάκληση απόφασης μεταθέσεων - οριστικών τοποθετήσεων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής κλάδων ΠΕ70 (Δάσκαλοι ΕΑΕ) και ΠΕ71 (Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής) & ΠΕ61 (Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής) εντός ΠΥΣΠΕ Φθιώτιδας.

Η δεύτερη έκπληξη είναι ότι δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την ανάκληση αυτή.

Φυσικά με την ουσιαστική κατάργηση των αιρετών εκπροσώπων των ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ δεν υπάρχει και καμία άλλη ενημέρωση. Προφανώς από τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ δεν περιμένουμε καμία ενημέρωση.

H προηγούμενη διαμαρτυρία μας που αφορούσε το πώς δόθηκαν τα λειτουργικά κενά ΠΕ60 Νηπιαγωγών και ΠΕ70 Δασκάλων, πριν ανακοινωθούν οι αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ70 του νομού μας προφανώς, δεν ελήφθη υπόψη , αν και τέτοια πρωτοφανή γεγονότα λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ δεν είχαμε ξαναδεί.
Η ισοπέδωση οποιασδήποτε διαφάνειας και νομιμότητας στην λειτουργία των αποφάσεων της Διοίκησης έναντι των συναδέλφων, που είχε κατακτηθεί με αγώνες το προηγούμενο διάστημα, εξαφανίζεται. Το  ΥΠΑΙΘ υλοποιεί τις ιδεολογικές  εμμονές  της κυβέρνησης της ΝΔ. Φαίνεται ότι αυτές οι εμμονές  έχει επηρεάσει τις αποφάσεις και του  ΠΥΣΠΕ Ν. Φθιώτιδας ,το οποίο δείχνει ανίκανο να διαχειριστεί τα αυτονόητα. Πώς σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα – των μεταθέσεων – παίζουν με την αγωνία των εκπαιδευτικών και την αξιοπιστία της διαδικασίας;

H παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια εξασφάλιζε την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια σε αυτές τις διαδικασίες με τις όποιες διαφωνίες μας και ενστάσεις μας! Με απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια, η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Ξαναγυρίζουμε στις μαύρες εποχές της αδιαφάνειας ,στα σκοτάδια της συναλλαγής , του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης που θα προβάλει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών όχι ως απαράγραπτο εργασιακό δικαίωμα αλλά ως χάρη ή ευνοϊκή εξυπηρέτηση!

Καταγγέλλουμε την αδιαφανή ανάκληση της απόφασης  μεταθέσεων - οριστικών τοποθετήσεων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής κλάδων ΠΕ70 (Δάσκαλοι ΕΑΕ) και ΠΕ71 (Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής) & ΠΕ61 (Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής) εντός ΠΥΣΠΕ Φθιώτιδας.
 Ξαναυπενθυμίζουμε στους εκπαιδευτικούς που είναι τοποθετημένοι με αποφάσεις της Περιφερειακής Δ/ντριας  Εκπαίδευσης και της Δ/ντριας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας σε ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ την απόφαση της ΔΟΕ  να παραιτηθούν το γρηγορότερο δυνατό από ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Bullying - Μεταμόρφωση: Οκτάχρονος κατέληξε στο νοσοκομείο από επίθεση συμμαθητών του
Ο πατέρας του θύματος κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονέων των τριών αγοριών, του διευθυντή του σχολείου και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης...
Bullying - Μεταμόρφωση: Οκτάχρονος κατέληξε στο νοσοκομείο από επίθεση συμμαθητών του