Ανακοινώσεις

ΠΟΣΔΕΠ: Καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για έλλειψη διαλόγου

ΥΠΠΕΘ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η ΠΟΣΔΕΠ διαμαρτύρεται έντονα για την έλλειψη διαλόγου του Υπουργείου με τον επίσημο φορέα εκπροσώπησης όλων των Πανεπιστημιακών», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Για έλλειψη διαλόγου καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας η ΠΟΣΔΕΠ και ζητά εκ νέου άμεση ενημέρωση και διάλογο κατά την προπαρασκευαστική φάση της διαμόρφωσης των νομοσχεδίων και όχι επί του τελικού σχεδίου.

Επιπλέον, τονίζεται σχετικά: «Η ΠΟΣΔΕΠ δηλώνει ότι αν προσκληθεί ξανά σε συνάντηση για παρουσίαση ενός ήδη διαμορφωμένου νομοσχεδίου λίγο πριν αυτό κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση, τότε θα θεωρήσει ότι το υπουργείο αγνοεί την Ομοσπονδία και δεν επιθυμεί να λάβει υπόψη τις απόψεις των πανεπιστημιακών».

Η ΠΟΣΔΕΠ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

Για το διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας

Η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ στη συνεδρίαση της 28-4-2021 συζήτησε το θέμα της επικοινωνίας και ενημέρωσης από το Υπουργείο Παιδείας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του.

Η ΠΟΣΔΕΠ έχει ζητήσει να συμβάλει κατά τη διαμόρφωσή του θεσμικού πλαισίου για τα πανεπιστήμια, ώστε αυτό να αποτελεί προϊόν συγκλίσεων και συναινέσεων, οι οποίες είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των νομοθετικών ρυθμίσεων και μεταρρυθμίσεων.

Διαπιστώνει όμως ότι δεν υπήρξε διάλογος για τα πρόσφατα νομοσχέδια, και ότι υπάρχουν προαναγγελίες και διαρροές στον τύπο σχετικά με το περιεχόμενο προσεχών νομοσχεδίων του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο «σχεδιάζει ένα νέο τοπίο» χωρίς να μάς παρέχει καμία ενημέρωση.

Η ΠΟΣΔΕΠ διαμαρτύρεται έντονα για την έλλειψη διαλόγου του Υπουργείου με τον επίσημο φορέα εκπροσώπησης όλων των Πανεπιστημιακών και ζητά εκ νέου από το Υπουργείο άμεση ενημέρωση και διάλογο κατά την προπαρασκευαστική φάση της διαμόρφωσης των νομοσχεδίων και όχι επί του τελικού σχεδίου.

Η ΠΟΣΔΕΠ επίσης δηλώνει ότι αν προσκληθεί ξανά σε συνάντηση για παρουσίαση ενός ήδη διαμορφωμένου νομοσχεδίου λίγο πριν αυτό κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση, τότε θα θεωρήσει ότι το υπουργείο αγνοεί την Ομοσπονδία και δεν επιθυμεί να λάβει υπόψη τις απόψεις των πανεπιστημιακών μέσα από ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις