Εκπαιδευτικοί ζητούν άρση του αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ
Andrea Bonetti / SOOC / PM Handout
«Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού κσι εμπορικού, αλλά και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας», ζητούν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Την άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας ζητά η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, συνυπογράφοντας σχετικό κείμενο και στηρίζοντας καμπάνια συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Κυβέρνησης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.

Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του νόμου Χελμς - Μπάρτον, που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ. Επίσης, περιλαμβάνει κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ στις οικογένειές τους στην Κούβα. Τα μέτρα αυτά αποστερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού κσι εμπορικού, αλλά και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.

Καλούμε και άλλα σωματεία, ομοσπονδίες, φορείς και συλλογικότητες να υιοθετήσουν αυτό το ψήφισμα και τα μέλη τους, όπως και άλλοι ενεργοί πολίτες, να το συνυπογράψουμε όλοι κι όλες στον σύνδεσμο που ακολουθεί ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ