protomagia
Απεργία στις 6 Μαΐου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την εργατική πρωτομαγιά καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος

Σε απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν ομοσπονδίες, σωματεία και η ΑΔΕΔΥ για την εργατική πρωτομαγιά καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Φ.Ι.Ε Θ.-Β.Ε)

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Πρωτομαγιά 2021-ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ-ΣΥΣΚΕΨΗ

Ανατρέπουμε την εγκληματική πολιτική τους-Απαντάμε με απεργία στις 6 Μάη

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Οι “εξυπνάδες” ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, αλλά ό,τι επιθυμούν οι εργοδότες.

Μέσω του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψη» δίνουν 72δις € ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν την υποχρηματοδότηση για Παιδεία και Υγεία.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

Να κάνουμε υπόθεση μας την οργάνωση της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς!

Μετά από πολύ καιρό σιωπής και απραξίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε διαδικτυακά να καλεί σε “εορτασμό της Πρωτομαγιάς” την αργία της Τρίτης του Πάσχα... Δε μας κάνει εντύπωση γιατί είναι ο συνδικαλιστικός συρφετός της εργοδοσίας, που συκοφαντούσε εργατικές κινητοποιήσεις για να μη γίνουν οι χώροι δουλειάς, χώροι διασποράς του κορονοϊού, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ορών εργασίας, ενάντια στην καταστολή. Είναι η ίδια ηγετική ομάδα που συμβάλλει στο διάλογο με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά επιτελεία με προτάσεις και μελέτες. Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν περιμένουμε τίποτα από αυτές τις δυνάμεις.

Αντίθετα με αυτά που σχεδιάζουν για τη διάχυση του χρόνου εργασίας μέσα στη μέρα, ξέρουμε πως δε γίνεται να είμαστε stand by, χωρίς συγκεκριμένο ωράριο, χωρίς διάλειμμα, χωρίς άδειες. Δεν υπομένουμε άλλες απλήρωτες “υποχρεώσεις’ που μας θέτουν οι εργοδότες, είτε είναι ενημερώσεις γονέων, είτε έκτακτες συναντήσεις και σεμινάρια.

Δεν αποδεχόμαστε τη δήθεν επάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία. Δεν ανεχόμαστε να γίνουν οι ζωές μας λάστιχο με επέκταση των εν δυνάμει εργάσιμων ωρών σε όλη τη μέρα-σε όλη τη βδομάδα, ούτε την κατάργηση των αργιών, ούτε να δουλεύουμε ακόμη περισσότερες ώρες απλήρωτοι για την προετοιμασία των μαθητών και τις διορθώσεις, ούτε μια ώρα αδήλωτης εργασίας. Δεν ανεχόμαστε ούτε την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων, των δικών μας και των μαθητών μας. Όπως και να σκοπεύουν να πουλήσουν οι φροντιστές τα διαδικτυακά μαθήματα στο μέλλον, εμείς δεν πάμε πίσω από τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

• Συμβάσεις εργασίας με όλες τις ώρες εργασίας δηλωμένες, που να περιλαμβάνουν τις ενημερώσεις γονέων, τα meetings και κάθε άλλη ώρα υποχρεωτικής δέσμευσης των εργαζομένων.
  • Αναγνώριση ειδικότητας και προϋπηρεσίας. Αύξηση ωρομισθίου. Ειδικές προσαρμογές σε περίπτωση τηλεργασίας για πρόσθετη αμοιβή και υλικοτεχνική υποστήριξη.
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε μαθητές, καθηγητές και στο υπόλοιπο προσωπικό με βάσει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
  • Προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς που ξεκινούν στις 21 Απριλίου με ανάλογο τρόπο.
  • Σχέδιο επαναλειτουργίας και ιχνηλάτησης. Μέτρα για την αραίωση των μαθητών, το πολύ 15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία,  5 στα φροντιστήρια.

1. Συνάδελφοι, το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους έως τις 28/4  και δικαιούχοι είναι βάσει νόμου, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη. Η μη καταβολή του δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα και ακολουθεί έναρξη αυτόφωρης διαδικασίας για τους εργοδότες. Μάλιστα, πολλοί εργοδότες αφού καταθέσουν το δώρο στην τράπεζα αναγκάζουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να τους το επιστρέψουν υπό την απειλή της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασης. Για καταγγελίες στα μέσα του σωματείου μας.

2. Την Τρίτη 4-5-2021 στις 6μμ το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει μια ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο θεατράκι του νέου Δημαρχείου τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας. Σας περιμένουμε όλους!

3. Καλούμε τους συναδέλφους στην Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 6 Μάη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4