Πανεπιστημιακή αστυνομία: Αφιέρωμα του γαλλογερμανικού ARTE
Στο νόμο «Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη» και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ελληνικά ΑΕΙ εστιάζει αφιέρωμα του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ARTE, με τίτλο: «Ελλάδα: η αστυνομία σύντομα μέσα στα Πανεπιστήμια»
Όπως αναφέρει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό μέσο παρουσιάζει τις αντιδράσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών στην εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισόδου και παρακολούθησης, όπως και αστυνομικών δυνάμεων εντός των ΑΕΙ, κάνοντας αναφορά τόσο στο καθεστώς Ερντογάν όσο και στη βίαιη εισβολή αστυνομίας και στρατού το 1973 στο Πολυτεχνείο.
 
Παράλληλα, τονίζει πως η συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού κατήργησε το πανεπιστημιακό Άσυλο, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία μετά την επίθεση εναντίον του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Τέλος, το εκτενές ρεπορτάζ του ARTE που προβάλλεται πανευρωπαϊκά, επισημαίνει πως τα μέτρα «νόμου και τάξης» που αφορούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο και γενικευμένο πλαίσιο αυταρχικής διακυβέρνησης και αστυνομικής βίας, ενώ παρουσιάζει το βίντεο από την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε πολίτη στη Νέα Σμύρνη, το οποίο προκάλεσε την γενική κατακραυγή πανελλαδικά.
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Κεφαλονιά: Ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κινητοποίηση των γιατρών για τη Μυρτώ
Κεφαλονιά: Διευκρινίσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη φροντίδα της 19χρονης
Κεφαλονιά: Ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κινητοποίηση των γιατρών για τη Μυρτώ
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια
Αιματοκύλισμα σε σχολείο: Η σκοτεινή προετοιμασία του 14χρονου και η πρόσβαση στα όπλα
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια