Αποχή από τους μαθητές του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
Nikos Libertas / SOOC
«Η αποχή των μαθητών του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει έως ότου εξετασθεί ξανά η ασφάλειά μας ως μαθητές»

Αποχή από τα διά ζώσης μαθήματα αποφάσισαν οι μαθητές του 6ουεσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο άνοιγμα των σχολείων με ελλιπή, όπως σημειώνουν, μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Η αποχή των μαθητών θα διαρκέσει έως ότου εξετασθεί ξανά η ασφάλειά μας ως μαθητές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι τα Εσπερινά Λύκεια αποτελούν χώρους «μαζικής συνάθροισης εργαζομένων που παλεύουν για το μεροκάματο. Το βράδυ καλούνται να δώσουν τη μάχη της γνώσης, με εξασθενημένο αντικειμενικά ανθρώπινο οργανισμό, σε σχολεία όπου συνήθως δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις τεχνικές υγειονομικές προδιαγραφές που θέτουν οι ειδικοί».

Η ανακοίνωση του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης:

Η μαθητική κοινότητα του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης ύστερα από την απόφαση που ανακοινώθηκε για την επαναλειτουργία των λυκείων όλης της χώρας αποφάσισε την αποχή των μαθητών από δια ζώσης μαθήματα για τους παρακάτω λόγους.

Τα εσπερινά έχουν αποκλειστικά μαθητές μιας ειδικής ομάδας ανθρώπων με μέσο όρο ηλικίας 55 έτη. Οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι γονείς και αρκετοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως και άτομα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον. Για να μείνουμε ασφαλείς ζητούμε περισσότερα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός κατά την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Επίσης, η χρήση των self test, βάση ανακοίνωσης από την κυβέρνηση, δεν αποτελεί προστασία διότι η αξιοπιστία των test και η χρήση τους δημιουργεί ανησυχίες στους μαθητές ως προς την αποτελεσματικότητά  τους και ζητούμε  την ευθύνη των test να την πάρει η κυβέρνηση επειδή πρόκειται για μια ιατρική πράξη χωρίς πιστοποίηση έγκρισης ευθύνης.

Θέλουμε λιγότερους μαθητές ανά  τμήμα (15), περισσότερους υπαλλήλους καθαριότητας στην σχολική μονάδα, έλεγχο ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους των μαθητών.

Θέλουμε την ασφάλειά μας και αν τα αιτήματα μας δεν υλοποιηθούν, ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει τα εσπερινά ΕΠΑΛ στην υπουργική απόφαση για την μη επαναλειτουργία δια ζώσης διδασκαλίας, όπως ισχύει για τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ.

Η αποχή των μαθητών θα διαρκέσει έως ότου εξετασθεί ξανά η ασφάλειά μας ως μαθητές.

Με εκτίμηση

Αντιπρόεδρος του 15μελους

Στέφανος Φωτακίδης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα