sxoleio
Nikos Libertas / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η αποχή των μαθητών του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει έως ότου εξετασθεί ξανά η ασφάλειά μας ως μαθητές»

Αποχή από τα διά ζώσης μαθήματα αποφάσισαν οι μαθητές του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο άνοιγμα των σχολείων με ελλιπή, όπως σημειώνουν, μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Η αποχή των μαθητών θα διαρκέσει έως ότου εξετασθεί ξανά η ασφάλειά μας ως μαθητές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι τα Εσπερινά Λύκεια αποτελούν χώρους «μαζικής συνάθροισης εργαζομένων που παλεύουν για το μεροκάματο. Το βράδυ καλούνται να δώσουν τη μάχη της γνώσης, με εξασθενημένο αντικειμενικά ανθρώπινο οργανισμό, σε σχολεία όπου συνήθως δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις τεχνικές υγειονομικές προδιαγραφές που θέτουν οι ειδικοί».

Η ανακοίνωση του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης:

Η μαθητική κοινότητα του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης ύστερα από την απόφαση που ανακοινώθηκε για την επαναλειτουργία των λυκείων όλης της χώρας αποφάσισε την αποχή των μαθητών από δια ζώσης μαθήματα για τους παρακάτω λόγους.

Τα εσπερινά έχουν αποκλειστικά μαθητές μιας ειδικής ομάδας ανθρώπων με μέσο όρο ηλικίας 55 έτη. Οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι γονείς και αρκετοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως και άτομα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον. Για να μείνουμε ασφαλείς ζητούμε περισσότερα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός κατά την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Επίσης, η χρήση των self test, βάση ανακοίνωσης από την κυβέρνηση, δεν αποτελεί προστασία διότι η αξιοπιστία των test και η χρήση τους δημιουργεί ανησυχίες στους μαθητές ως προς την αποτελεσματικότητά  τους και ζητούμε  την ευθύνη των test να την πάρει η κυβέρνηση επειδή πρόκειται για μια ιατρική πράξη χωρίς πιστοποίηση έγκρισης ευθύνης.

Θέλουμε λιγότερους μαθητές ανά  τμήμα (15), περισσότερους υπαλλήλους καθαριότητας στην σχολική μονάδα, έλεγχο ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους των μαθητών.

Θέλουμε την ασφάλειά μας και αν τα αιτήματα μας δεν υλοποιηθούν, ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει τα εσπερινά ΕΠΑΛ στην υπουργική απόφαση για την μη επαναλειτουργία δια ζώσης διδασκαλίας, όπως ισχύει για τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ.

Η αποχή των μαθητών θα διαρκέσει έως ότου εξετασθεί ξανά η ασφάλειά μας ως μαθητές.

Με εκτίμηση

Αντιπρόεδρος του 15μελους

Στέφανος Φωτακίδης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καφές
Υπολείμματα καφέ: 4 πρακτικές χρήσεις τους που ίσως δεν γνωρίζετε
Τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα τόσο στο σπίτι όσο και στον κήπο ή ακόμη και στην προσωπική φροντίδα.
Υπολείμματα καφέ: 4 πρακτικές χρήσεις τους που ίσως δεν γνωρίζετε
Πόνος στην κοιλιά
Τι κρύβεται πίσω από τον πόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς
Σε αρκετές περιπτώσεις οφείλεται σε κάτι απλό και παροδικό, υπάρχουν όμως και καταστάσεις που χρειάζονται άμεση ιατρική αξιολόγηση.
Τι κρύβεται πίσω από τον πόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς
Σκύλος
Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας από το να γρατζουνά τις πόρτες του σπιτιού
Πρόκειται για ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κηδεμόνες σκύλων. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει αυτή η...
Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας από το να γρατζουνά τις πόρτες του σπιτιού