Εκπαιδευτικοί: Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στα εσπερινά Λύκεια
Nikos Libertas / SOOC
Τα Εσπερινά Λύκεια αποτελούν χώρους «μαζικής συνάθροισης εργαζομένων που παλεύουν για το μεροκάματο. Το βράδυ καλούνται να δώσουν τη μάχη της γνώσης, με εξασθενημένο αντικειμενικά ανθρώπινο οργανισμό, σε σχολεία όπου συνήθως δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις τεχνικές υγειονομικές προδιαγραφές που θέτουν οι ειδικοί»

Το άνοιγμα των σχολείων και ιδιαίτερα των Εσπερινών Λυκείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας καταγγέλλει η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καλώντας τους εκπαιδευτικούς «να πάρουν την υπόθεση του αγώνα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, στα χέρια τους».

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, τα Εσπερινά Λύκεια αποτελούν χώρους «μαζικής συνάθροισης εργαζομένων που παλεύουν για το μεροκάματο. Καθημερινά το πρωί κυριολεκτικά ξεζουμίζονται μέσα στους εργασιακούς χώρους, σε συνθήκες όχι μόνο ελαστικών εργασιακών σχέσεων, αλλά και ελαστικής τήρησης των διαβόητων “πρωτοκόλλων” προστασίας από τον κορωνοϊό. Το βράδυ καλούνται να δώσουν τη μάχη της γνώσης, με εξασθενημένο αντικειμενικά ανθρώπινο οργανισμό, σε σχολεία όπου συνήθως δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις τεχνικές υγειονομικές προδιαγραφές που θέτουν οι ειδικοί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Μόνο οργή και αγανάκτηση νιώθει κανείς από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης για την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας στα σχολεία μπροστά στο σχεδιαζόμενο άνοιγμά τους και το “πέταγμα” των ευθυνών της σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Την ίδια στιγμή, η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί θύματα εκπαιδευτικούς αλλά και εργαζόμενους μαθητές στα εσπερινά σχολεία, που έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες νεκρούς που συνεχίζουν να αυξάνονται καθημερινά.

Με την ίδια εγκληματική αναλγησία που διακρίνει την πολιτική της απέναντι στα δικαιώματα και στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει απέναντι στην απαίτηση να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Ειδικά στα εσπερινά σχολεία, δε χωράει άλλη αναβολή!

Πρόκειται για χώρους μαζικής συνάθροισης εργαζομένων που παλεύουν για το μεροκάματο. Καθημερινά το πρωί κυριολεκτικά ξεζουμίζονται μέσα στους εργασιακούς χώρους, σε συνθήκες όχι μόνο ελαστικών εργασιακών σχέσεων, αλλά και ελαστικής τήρησης των διαβόητων “πρωτοκόλλων” προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το βράδυ καλούνται να δώσουν τη μάχη της γνώσης, με εξασθενημένο αντικειμενικά ανθρώπινο οργανισμό (λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία των μαθητών αυτών),  σε σχολεία όπου συνήθως δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις τεχνικές υγειονομικές προδιαγραφές που θέτουν οι ειδικοί (π.χ. συνωστίζονται σε τμήματα με πάνω από 17 μαθητές, σε αίθουσες μικρές με ανεπαρκή αερισμό, σε ανύπαρκτες αυλές κ.ά.).

Επιστρέφουν μετά τις 22:00 στο σπίτι τους, άγνωστο με ποιον τρόπο, καθώς για αρκετούς από αυτούς ο τόπος διαμονής βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα σχολεία τους, αλλάζοντας πολλές συγκοινωνίες και με τους γνωστούς περιορισμούς κυκλοφορίας.

Η  Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, στα χέρια τους. Να μη συμβιβαστούν με την ολοκλήρωση μίας ακόμη αντιεκπαιδευτικής τηλε-χρονιάς και με το νέο “success story” ότι όλα βαίνουν καλώς.

Παλεύουμε για:

  • Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζόμενων μαθητών των Εσπερινών Λυκείων και των εκπαιδευτικών.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για να γίνουν ασφαλείς όλοι οι χώροι εκπαίδευσής τους (μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη , προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας κλπ.).
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους .
  • Ουσιαστική ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών και ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
  • Ασφαλή δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων μαθητών προς και από τη δουλειά και το σχολείο, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα