Εμβόλιο κορονοϊού: Σχεδιάζονται τα εμβόλια επόμενης γενιάς
Το προσωπικό των ΚΕΣΥ δεν εντάχθηκε ούτε στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό μαζί με το προσωπικό των ειδικών σχολείων αλλά ούτε και στο τρέχον πρόγραμμα εμβολιασμού με αδιάθετες δόσεις εμβολίων μαζί με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς

Να ενταχθεί το προσωπικό των ΚΕΣΥ στο πρόγραμμα των εμβολιασμών ζητά ο Α' σύλλογος Αθηνών.

Με επιστολή του, ο σύλλογος καταγγέλλει ότι το προσωπικό των ΚΕΣΥ, τα οποία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ούτε για μία ημέρα τη φετινή σχολική χρονιά, δεν εντάχθηκε ούτε στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό μαζί με το προσωπικό των ειδικών σχολείων αλλά ούτε και στο τρέχον πρόγραμμα εμβολιασμού με αδιάθετες δόσεις εμβολίων μαζί με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα ΚΕΣΥ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) ως δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ούτε για μία ημέρα τη φετινή σχολική χρονιά, συνεχίζοντας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, να εξυπηρετούν καθημερινά μαθητές με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάθε επίσκεψη στο χώρο διαρκεί 1-2 ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας μεγάλος αριθμός μαθητών δεν φέρει μάσκα ή άλλο προστατευτικό προσώπου και με δυσκολία τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Επιπλέον, η στενότητα χώρου και οι ελάχιστες αεριζόμενες αίθουσες των περισσότερων ΚΕΣΥ αλλά και το γεγονός ότι στα ΚΕΣΥ προσέρχεται καθημερινά μεγάλος αριθμός  διαφορετικών ατόμων από διαφορετικές περιοχές, αυξάνουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά (εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και καθαριότητας). Θεωρούμε αυτονόητο ότι για την προστασία τόσο του προσωπικού που εργάζεται στα ΚΕΣΥ όσο και των μαθητών και των οικογενειών που προσέρχονται σε αυτά (πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας) καθώς και για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός του προσωπικού τους.

Αντ’ αυτού όμως, το προσωπικό των ΚΕΣΥ όχι μόνο δεν περιλήφθηκε στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό μαζί με το προσωπικό των ειδικών σχολείων αλλά σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 34522/Ε3/26-03-2021 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ δεν εντάσσεται ούτε στο τρέχον πρόγραμμα εμβολιασμού με αδιάθετες δόσεις εμβολίων μαζί με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζουμε -για άλλη μια φορά- ότι τα ΚΕΣΥ αποτελούν εκπαιδευτική και όχι διοικητική δομή, και μάλιστα μια δομή που εξυπηρετεί καθημερινά άτομα με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ζητάμε από το ΥΠΑΙΘ να εντάξει ΑΜΕΣΑ το προσωπικό των ΚΕΣΥ στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το ΥΠΑΙΘ ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΕΣΥ κάτω από ασφαλείς συνθήκες για το προσωπικό, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
Αν ο κόσμος στραφεί εναντίον του δασκάλου, δεν θα κοιτάξει ποιος υπογράφει τους προϋπολογισμούς, ποιος κλείνει τα σχολεία, ποιος θεσμοθετεί την...
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
bullying
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο
Τα παιδιά που τραβούν την πειραχτική διάθεση των συμμαθητών τους — και οι σιωπές που πληγώνουν περισσότερο από τα γέλια
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο
μουσείο
Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Κάρτα Ελεύθερης Εισόδου Εκπαιδευτικών στα Μουσεία: Οδηγός Βήμα-Βήμα
Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε