Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τήρησε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής θωράκισης του λαού, αλλά επιπλέον αξιοποίησε την πανδημία, για να στραφεί εναντίον του λαού και να τον απογυμνώσει από όλα τα βασικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί τη

Για εγκληματική αδιαφορία έναντι της υγειονομικής προστασίας του λαού καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τήρησε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής θωράκισης του λαού, αλλά επιπλέον αξιοποίησε την πανδημία, για να στραφεί εναντίον του λαού και να τον απογυμνώσει από όλα τα βασικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ και άνοιγμα των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

ΝΑ  ΛΑΒΕΙ  Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΑΜΕΣΑ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΜΕΤΡΑ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πολιτική της εγκληματικής αδιαφορίας της Κυβέρνησης έναντι της υγειονομικής προστασίας του λαού, πολιτική που αποτυπώνεται  καθημερινά  στην κατάρρευση των νοσοκομείων,  στην ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, στο θλιβερό σκηνικό των μαζικών θανάτων  που μαστίζει την κοινωνία.

Καλεί το λαό σε μαζική  επαγρύπνηση και  διεκδίκηση  του  αναφαίρετου δικαιώματός  του  για  δημόσια, καθολική, δωρεάν υγεία και  τονίζει ότι  η …ενορχηστρωμένη προσπάθεια ενοχοποίησης του  λαού για  τις  δραματικές διαστάσεις  της  υγειονομικής  κρίσης  όχι  μόνο  προσκρούει  στην  κοινή  λογική, αλλά προκαλεί  και  το δημοκρατικό αίσθημα της  κοινωνίας.

Γιατί η ΜΟΝΗ υπεύθυνη για  το δραματικό τοπίο του θανάτου, όπως διαμορφώνεται, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, είναι η  κυβέρνηση της ΝΔ, που επιτείνει  την πολιτική της υποχρηματοδότησης, διαλύοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τήρησε τα στοιχειώδη  μέτρα  υγειονομικής θωράκισης του λαού, αλλά επιπλέον αξιοποίησε την πανδημία, για να στραφεί εναντίον του λαού και να τον απογυμνώσει από όλα τα βασικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του.

Συγκεκριμένα: η κυβέρνηση της ΝΔ:

Ø Αντί να λάβει εξαρχής τα αναγκαία μέτρα γενναίας χρηματοδότησης  και στελέχωσης του ΕΣΥ, με όλο το απαραίτητο προσωπικό (υγειονομικό, βοηθητικό, καθαριότητας κλπ), μείωσε κατά 735 εκατ. ευρώ (!)τον κρατικό προϋπολογισμό της Υγείας.

Ø Αντί να  δημιουργήσει  δομές  Α/θμιας Υγείας  και  να  υποβάλει  το  λαό  σε μαζικά  test και εμβολιασμό. με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο, αλλά  και με την εποπτεία  του  Δημόσιου  Συστήματος  Υγείας,  απογύμνωσε  το  λαό  από κάθε  δυνατότητα υγειονομικής προστασίας, με το δόγμα «της ατομικής ευθύνης. Παράλληλα, εστίασε  στην  πολιτική  της  κρατικής  βίας,  της αστυνομοκρατίας  και  της  λαϊκής τρομοκράτησης, καταργώντας  θεμελιώδη πολιτικά  και  συνδικαλιστικά  δικαιώματα  και  δημοκρατικές  ελευθερίες, με  τα αυταρχικά  μέτρα  της  απαγόρευσης των  συγκεντρώσεων,  των  διαδηλώσεων, τις συλλήψεις,  τις  προσαγωγές, τα  πρόστιμα,  την  παραβίαση  των  θεμελιωδών, συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Ø Αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές,  τραυματιοφορείς   και να στελεχώσει τα  νοσοκομεία,  έσπευσε  να  ενισχύσει  τις  κατασταλτικές  δυνάμεις, προσλαμβάνοντας, εν  μια  νυκτί,  1.500  αστυνομικούς,  για  να  εισβάλλουν  στις γειτονιές, να ισοπεδώνουν αναφαίρετες  κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, με στόχο να εδραιώσουν το δόγμα του  τρόμου  και  της  υποταγής  του  λαού στις  αξιώσεις του κεφαλαίου.

Ø Αντί  να  προσλάβει  εκπαιδευτικούς  και  υπαλλήλους  καθαριότητας,  ώστε  να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά, επέλεξε να  τα  έχει  κλειστά(για 28 εβδομάδες στην επικράτεια), πετυχαίνοντας …παγκόσμιο ρεκόρ στην πολιτική της περιφρόνησης των  μορφωτικών,  ψυχικών,  παιδαγωγικό-κοινωνικών  αναγκών  της  νεολαίας, καταδικάζοντάς την στον εγκλεισμό, την αμάθεια και την υποτονικότητα.

Ø Αντί να ενισχύσει το στόλο των μαζικών μέσων μεταφοράς και να  τηρήσει τους αναγκαίους  υγειονομικούς  ελέγχους  στους  χώρους  εργασίας,  έδειξε  την  πλήρη απαξίωσή  της  στις  ανάγκες  της  υγειονομικής  προστασίας  των  λαϊκών στρωμάτων,  υποβαθμίζοντας  το  θέμα  με  φτηνές  ατάκες  «δεν  υπάρχουν λεφτόδεντρα»(!)

Τώρα ακόμη, την κρίσιμη στιγμή, που τα νοσοκομεία κατέρρευσαν,  που όλες οι κλινικές  μετατράπηκαν  σε  «κλινικές covid», που  το  υγειονομικό  προσωπικό εξαντλήθηκε, που  το  δραματικό  τοπίο  των  μαζικών θανάτων  πιστοποιεί  τη χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής, και πάλι η Κυβέρνηση της ΝΔ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ΕΠΙΤΑΞΕΙ   δωρεάν  τις δομές της Ιδιωτικής Υγείας, επιβεβαιώνοντας, με τον πιο κυνικό και αυταρχικό τρόπο, ότι ο ..εχθρός της  ήταν και παραμένει ο λαός και οι ανάγκες του.                  

ΔΙΕΚΔΚΙΚΟΥΜΕ

· ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

· ΣΤΗΡΙΞΗ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

· ΕΠΙΤΑΞΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΔΟΜΩΝ  ΤΗΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ

· ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

· ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΔΟΜΩΝ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΥΓΕΙΑΣ-ΜΑΖΙΚΑ  ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ TEST

· ΑΝΟΙΧΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΜΕ  ΚΑΛΥΨΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

· ΤΗΡΗΣΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΕΛΕΓΧΩΝ  ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

· ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ

· ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΤΩΝ  ΟΡΩΝ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

·ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

koronoios-emvolio
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
Τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Γκίκας...
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
sxoleia kleista 2022 koronoios
Σχολεία: Τα φαρμακεία θα διαθέσουν self test για εκπαιδευτικούς-μαθητές και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου
Νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για τη διανομή των self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Τα φαρμακεία θα διαθέσουν self test για εκπαιδευτικούς-μαθητές και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου