Ειδικά σχολεία: Τρίωρη στάση εργασίας συμπαράστασης και στο Ρέθυμνο
Ψήφισμα διαμαρτυρίας - συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων σχετικά με την δια ζώσης λειτουργία των Ε.Σ. σε περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου»

Σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου κατά την τρέχουσα χρονική στιγμή, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινωνίας, με έκτακτη συνήθως Ανακοίνωση αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τις τελευταίες λυκειακές τάξεις, εξαιρώντας ρητώς και χωρίς καμία αιτιολόγηση τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Ανταποκρινόμενοι στο Κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) που έχει ανακοινώσει με σχετικό έγγραφό της, την έναρξη Απεργίας από την Τρίτη 16-02-2021 για τα μέλη της, που ανήκουν στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και στο Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό των Ειδικών Σχολείων της χώρας, και ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και προκηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στη δεύτερη βάρδια (11.00-14.00).

Καλούμε όσους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής επιθυμούν, να έρθουν την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στη Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, για να επιδώσουμε το Ψήφισμα διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

Το κάλεσμα απευθύνεται επίσης και στους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία της Β/θμιας, για να διατυπώσουν κι αυτοί ελεύθερα τη γνώμη τους για το ζήτημα αυτό.

Το Ρέθυμνο έχει ενταχθεί από τις αρχές του Φεβρουαρίου στο κόκκινο επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού λόγω της αύξησης των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στην περιφέρειά μας, ενώ παραμένει σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, παρά την ιδιαίτερα αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση στα αστικά υγρά απόβλητα.

Αντίστοιχα, τοπικές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σ’ όλη τη χώρα έχουν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας επίσης, για την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ