Πρόεδρος ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ανύπαρκτα μέτρα στα Ειδικά Σχολεία
Παρέμβαση της προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή

Την προβληματική κατάσταση στα σχολεία Ειδικής Αγωγής περιέγραψε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) Γεωργία Μπουλμέτη.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας υπενθύμισε ότι κατά την περίοδο του Μαρτίου - Μαΐου 2020 αποφασίστηκε να κλείσουν τα ειδικά σχολεία, ωστόσο από τη νέα σχολική χρονιά δόθηκε προτεραιότητα στην υποστήριξη των οικογενειών και την ψυχολογία των μαθητών, με τα ειδικά σχολεία να μένουν ανοικτά σε όλη την επικράτεια.

Η Γ. Μπουλμέτη σημείωσε πως η εκπαιδευτική κοινότητα στηρίζει την εν λόγω απόφαση, ωστόσο το ύψιστο αγαθό παραμένει η υγεία.

Δεν έχουν ληφθεί μέτρα

Παρέθεσε πως σε ειδικά σχολεία φοιτούν έως και 200 μαθητές, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ στα σχολικά λεωφορεία μεταφέρονται καθημερινά 30 παιδιά από διαφορετικές περιοχές, συχνά χωρίς μάσκα λόγω των ιδιαίτερων αναγκών των συγκεκριμένων μαθητών.

Ως εκ τούτου, σημειώνονται κρούσματα σε Ειδικά Σχολεία, ενώ το ποσοστό τμημάτων σε αναστολή λειτουργίας είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τη Γενική Εκπαίδευση.

Τέλος, εξήγησε πως η ομοσπονδία απαιτεί να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας, ενώ τα σχολεία πρέπει να κλείσουν μόνο στις «κόκκινες» περιοχές. 

Ελάχιστα μέτρα έχουν ληφθεί, κατέληξε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

kerameos
Κεραμέως: 5 άξονες για το σχολείο πολλαπλών γνώσεων και των δεξιοτήτων
Ήπιες ψηφιακές δεξιότητες, αξιολόγηση και σύνδεση με την αγορά εργασίας. Αυτοί είναι ορισμένοι από τους βασικούς άξονες της μεταρρυθμιστικής...
Κεραμέως: 5 άξονες για το σχολείο πολλαπλών γνώσεων και των δεξιοτήτων
ΙΕΚ: Προτάσεις ΣΒΕ για νέες ειδικότητες που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία
Συνάντηση της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Δρα Γ. Βούτσινο
ΙΕΚ: Προτάσεις ΣΒΕ για νέες ειδικότητες που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία
ανοικτά σχολεία αίθουσα
ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Κινητοποιήσεις για τα πειραματικά σχολεία
Σε κινητοποίηση για τη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά καθώς και για τον εξοβελισμό της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο προχώρησαν οι...
ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Κινητοποιήσεις για τα πειραματικά σχολεία