Εκπαιδευτικοί Δ.ΙΕΚ: «Ανοίξτε μόνιμα το μητρώο εγγραφών»
Ενώ η νομοθεσία αναφέρει πως το μητρώο εκπαιδευτικών Δ.ΙΕΚ θα παραμένει ανοικτό, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης το κρατά κλειστό - Μάλιστα το προηγούμενο εξάμηνο το άνοιξε για μόλις 10 ημέρες

Οι εκπαιδευτικοί Δημοσίων ΙΕΚ καταγγέλλουν το γεγονός ότι, παρά τη νομοθεσία, το μητρώο για εγγραφές και επικαιροποίηση στοιχείων των εκπαιδευτικών παραμένει κλειστό με τις φήμες λένε ότι θα ανοίξει για για λίγες μέρες και μόνο για δήλωση μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2021. Το ίδιο είχε συμβεί ακριβώς και το προηγούμενο εξάμηνο ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό για όποιον Εκπαιδευτή ήθελε να εγγραφεί σε αυτό.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν: «Σταματήστε κ. Βουτσινέ να παραβιάζεται την υφιστάμενη νομοθεσία και ανοίξτε το Μητρώο Εκπαιδευτικών Δ.Ι.Ε.Κ. για εγγραφές»

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, εν μέσω περιόδου Ανεργίας, κρατά κλειστό για νέες Εγγραφές Μελών ή επικαιροποίηση στοιχείων ήδη Ενταγμένων Μελών, το Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ., παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΦΕΚ Β, αρ. φύλλου 3393/13-08-2020), που η τωρινή Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αποφάσισε, προβλέπει ένα ανοικτό Μητρώο.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του προαναφερόμενου Κανονισμού αναφέρεται:

«Χρόνος υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στο μητρώο

Δικαίωμα υποβολής αίτησης και εγγραφής στο Μητρώο έχουν όλοι όσοι προβλέπονται από την παρ. 3 του άρθρου 55 του ν. 4692/2020 (Α΄111). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους στο μητρώο οποιαδήποτε χρονική στιγμή, εκτός από την περίοδο από την έκδοση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόλησή τους ως εκπαιδευτές έως και 15 ημέρες μετά την έναρξη εκάστου εξαμήνου του έτους κατάρτισης. Για την εγγραφή δεν καθορίζονται ελάχιστα προαπαιτούμενα τυπικά προσόντα, αρκεί η συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων της φόρμας εισαγωγής στοιχείων.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του Μητρώου, η πρόσκληση εγγραφής σε αυτό θα καθορίζει το χρονικό διάστημα εντός του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής και οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια

Επομένως, σύμφωνα με τα ανωτέρω, μετά την πρώτη εφαρμογή του Μητρώου που έγινε με τις Εγγραφές Εκπαιδευτών και την υποβολή αιτήσεων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021, το Μητρώο 15 μέρες μετά την έναρξη του Εξαμήνου θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό για όποιον Εκπαιδευτή ήθελε να εγγραφεί σε αυτό. Αντί τούτου όμως, με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία άνοιξε το Μητρώο για υποβολή Αιτήσεων ένταξης νέων Μελών ή επικαιροποίησης/διόρθωσης/τροποποίησης ενταγμένων Μελών από 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 έως και 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00, δηλαδή μόνο για 10 μέρες!!

Χωρίς εμφανή λόγο και παρά τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός, το Μητρώο παραμένει κλειστό και φημολογείται ότι θα ανοίξει για λίγες μέρες πάλι και μόνο για δήλωση μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2021.

Αιτούμαστε το άνοιγμα του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. για εγγραφές νέων Μελών και επικαιροποίηση στοιχείων των παλαιοτέρων Μελών πριν την έναρξη του Εαρινού Εξαμήνου 2021.

Δώστε την ευκαιρία σε Άνεργους Συναδέλφους να εγγραφούν στο Μητρώο όπως έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Για ποιο λόγο κ. Γραμματέα κρατάτε κλειστό το Μητρώο όλο αυτό το διάστημα;

Προτίθεστε να τηρήσετε την Υπουργική Απόφαση του Κανονισμού Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. και να κρατήσετε ανοικτό το Μητρώο από εδώ και πέρα ή θα το ανοίγετε αιφνιδιαστικά για 10 μέρες και θα το ξανακλείνετε όπως κάνετε μέχρι τώρα παραβαίνοντας την Υπουργική Απόφαση;

Για την προβληματική δημιουργία και εφαρμογή του συγκεκριμένου Μητρώου θα επανέλθουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλα τα Δίκαια αιτήματα των Συναδέλφων και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων όπως οι Άνεργοι Συνάδελφοι.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Νέοι 5.500 Διορισμοί Εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση - Πότε θα γίνουν

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας: Δεν υπογράφουμε ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ για τον Κουφοντίνα
ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας: Δεν υπογράφουμε ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ για τον Κουφοντίνα
Τους λόγους για τους οποίους αρνείται να υπογράψει ψήφισμα που εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα εξηγεί η ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας
ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας: Δεν υπογράφουμε ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ για τον Κουφοντίνα
«Έφυγε» ο πρώτος εκλεγμένος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης
«Έφυγε» ο πρώτος εκλεγμένος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης
O Δημήτριος Μαρκής διετέλεσε πρώτος εκλεγμένος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ υπήρξε μαθητής του διάσημου φιλοσόφου T.W. Adorno
«Έφυγε» ο πρώτος εκλεγμένος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης