teachers_new
«Δεν είμαστε αναλώσιμοι» δηλώνει η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας/ ΣΥΝΕΚ σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων

Χωρίς rapid-test για εκπαιδευτικούς και μαθητές γίνεται η επάνοδος στο φυσικό μας χώρο, στο πολύπαθο Δημόσιο Σχολείο, δηλώνει μεταξύ άλλων η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας/ ΣΥΝΕΚ. Η επάνοδος καθηγητών και μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας γίνεται σε μια περίοδο με 1.000 καταγεγραμμένα κρούσματα ημερησίως και 300 διασωληνωμένους. 

Μάλιστα, ενώ υπήρξε συμφωνία και ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΟΔΥ, για διενέργεια rapid-test το Σαββατοκύριακο στους εκπαιδευτικούς τελικά αυτή ματαιώθηκε. Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μιας και είμαστε ακόμα είμαστε πολύ μακριά από τους εμβολιασμούς.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού για υγειονομικά μέτρα και την προτροπή των λοιμωξιολόγων για test, που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή εκκίνηση, δεν έγινε απολύτως τίποτα!!!!!!!

Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ε.Ο.Δ.Υ. για τη διενέργεια rapid-test, το Σάββατο 30/1/21 και την Κυριακή 31/1/21, στη συνέχεια προέκυψε ματαίωση και σχετική ανακοίνωση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία κατονόμαζε τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ, κ. Αρκουμανέα, ως υπεύθυνο γι’ αυτή την εξέλιξη. Αυτό δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια και πολλά ερωτηματικά σε εκατοντάδες καθηγητές και μαθητές, οι οποίοι, ενώ είχαν ειδοποιηθεί με email για τη διενέργεια των test, στη συνέχεια έμειναν «ανεξεταστέοι».

Όλα αυτά δείχνουν την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επάνοδο καθηγητών και μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, σε μια περίοδο με 1.000 καταγεγραμμένα κρούσματα ημερησίως και 300 διασωληνωμένους. Η αγωνία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων καθημερινά είναι μεγάλη και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν όλοι διαπιστώνουν πως το μόνο όπλο τους στον δύσκολο αγώνα που δίνουν είναι η μάσκα. Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από τους εμβολιασμούς, παρότι βρέθηκε το εμβόλιο.

 Πρέπει να λάβουμε κι άλλα μέτρα για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού.

 Πρέπει:

  1. Να πραγματοποιηθούν δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, χθες!
  2. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα άμεσα, με ανώτερο όριο τους 15 μαθητές.
  3. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις καθηγητών, ώστε να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα που θα προκύψουν.
  4. Να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των Σχολικών Μονάδων. Απαιτείται πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.
  5. Να δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς για το εμβόλιο.
  6. Να χορηγείται δωρεάν υλικό προστασίας σε μαθητές και καθηγητές, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ/ ΣΥΝΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη μαρτίου
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Μπαίνουν από 20/2 λόγω Καθαράς Δευτέρας
Νωρίτερα αυτό το μήνα οι συντάξεις λόγω Καθαράς Δευτέρας - Όλες οι ημερομηνίες που θα μπουν τα χρήματα της σύνταξης στους λογαριασμούς ανά ταμείο
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Μπαίνουν από 20/2 λόγω Καθαράς Δευτέρας
περιπολ
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
Συνελήφθη 17χρονος οδηγός – Κατηγορίες για κλοπή, επικίνδυνη οδήγηση και αντίσταση
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
μουσικό
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
Τιμητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Παρίσι με έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
συνταξιούχοι
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός
Χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά, λόγω λάθους στη μισθολογική τους κατάταξη...
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός