Thumbnail
Μήνυμα της Αναστασία Σαρχόσογλου, Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Νέας Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

Μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης εξέδωσε η Αναστασία Σαρχόσογλου, Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί το μήνυμα:

Η 24η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένη Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης.

Με την καθιέρωση της ως παγκόσμια ημέρα αναδεικνύεται ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αειφόρο ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένων των τομέων του νερού, της πράσινης ενέργειας και της διατήρησης των φυσικών πόρων, της εξάλειψης της φτώχειας και της πείνας, η συμβολή της στη βελτίωση της υγείας, στη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ισότητα των φύλων, στο κράτος δικαίου και στη άμβλυνση των ανισοτήτων.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα είναι αφιερωμένη στην ανάκτηση και αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης για τη γενιά COVID-19. H πανδημία που επηρέασε τις ζωές όλων μας και τις κοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο, έδωσε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να αναδειχθούν νέα εκπαιδευτικά μοντέλα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Η διαδρομή προς την αλλαγή δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ εύκολη και σίγουρα, δεν είναι απρόσωπη. Ως κομμάτι της κοινωνίας οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διεργασία, συμβάλλουν σημαντικά προς την αναβάθμιση της. Όσο άρτια σχεδιασμένο να είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η εκτέλεση του σχεδιασμού είναι εκείνη που αναδεικνύει την αποτελεσματικότητά του. Για το λόγο αυτό οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους που μας οδηγούν σε ένα καλύτερο κόσμο, σε ένα καλύτερο αύριο με όχημα την εκπαίδευση.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα να ενισχύσουμε την εκπαίδευση ενισχύοντας τη συνεργασία και την αλληλεγγύη και να θέσουμε την εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση στο κέντρο της ανάκαμψης.

Αναστασία Σαρχόσογλου, Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Νέας Δημοκρατίας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκφε
Μια Γιορτή των Φυσικών Επιστημών από μαθητές: 17 Χρόνια Καινοτομίας από το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 21 σχολεία του Νομού, με περισσότερους από 220 μαθητές
Μια Γιορτή των Φυσικών Επιστημών από μαθητές: 17 Χρόνια Καινοτομίας από το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας
Μερόπης Τζούφη
Μ.Τζούφη: «Η κυβέρνηση κόβει κορδέλες σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφήνοντας πίσω τη δημόσια παιδεία»
Κριτική για εμπορευματοποίηση της γνώσης και έλλειψη ενίσχυσης των δημόσιων ΑΕΙ
Μ.Τζούφη: «Η κυβέρνηση κόβει κορδέλες σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφήνοντας πίσω τη δημόσια παιδεία»