ηλεκτρονικές εκλογές
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί την κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν

Ακολουθεί η δήλωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής για τις «ψευδο-εκλογές», όπως χαρακτηρίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, της 7ης Νοεμβρίου 2020.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί την κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Αναλυτικά η δήλωση:

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία που έχει στήσει με αφορμή την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μετά τις «ψευδο-εκλογές» παρωδία της 7ης Νοέμβρη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει αμετανόητη και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων προχωράει σε κληρώσεις δήθεν εκλεγμένων για να καθοριστεί η σειρά εκλογής τους, ανακοινώνει αποτελέσματα σε μια προσπάθεια να επιβάλει «με το έτσι θέλω» την πολιτική του.

Συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στη συντριπτική – καθολική αποχή σύσσωμου του κλάδου με ποσοστό 95%, από τις «ψευδο-εκλογές», δεν παίρνει υπόψη της τις καθολικές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων.  Ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει.

Για αυτό έσπευσε μάλιστα να νομοθετήσει στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση το κατάπτυστο άρθρο 123 το οποίο του λύνει τα χέρια αφού δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να ορίζει μόνο του τους «αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια «εφόσον δεν είναι η δυνατή η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του  διορισμού τους ή παραίτησής τους».

Με τη δήλωσή μας αυτή κάνουμε καθαρό σε κάθε κατεύθυνση:

Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να γυρίσει την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς τους Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία – παρωδία που δεν έχει τη νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Στη νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας όλοι οι εκπαιδευτικοί απαντάμε με ενότητα. Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια - καρικατούρες.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν                                                                                                                                                                                                               

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - Αθηνά Μιχαηλίδου
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης: Η Ζαχαράκη στην άτυπη σύνοδο για την «Ατζέντα Εκπαιδευτικών 2026»
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια
Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα φαινόμενα σε όλη τη χώρα – Ποια θα είναι η κρίσιμη ημέρα
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια