Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Συμμετοχή στη συγκέντρωση των σωματείων αύριο στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 14.00 έως τις 16.00 από τον Α Σύλλογο Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στη συγκέντρωση των σωματείων αύριο, Τρίτη 15/12, στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχει ο Α' Σύλλογος Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκηρύσσοντας παράλληλα δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 14.00-16.00.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΟΧΙ στον ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της ΑΓΡΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!
ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

ΟΧΙ στις ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, τις ΠΟΙΝΕΣ, τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ και τη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των σωματείων την Τρίτη 15/12, στις 12μμ στην Κλαυθμώνος! (δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 14.00-16.00)

Η κυβέρνηση σταθερά και προκλητικά υλοποιεί όλη την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική της μέσα στην πανδημία και τη 2η καραντίνα. Τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και την άγρια καταστολή και αστυνομοκρατία, ακολουθεί ο νέος αντικοινωνικός προϋπολογισμός, ο οποίος προβλέπει νέες μεγάλες μειώσεις κοινωνικών δαπανών. Τα κρατικά κονδύλια για τη Δημόσια Υγεία, που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, περικόπτονται κατά 572εκ ευρώ! Οι δαπάνες για την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση καταβυθίζονται κι άλλο με περικοπές 2.2δις ευρώ. Φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις, τα επιδόματα και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκαλώντας νέα λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι δαπάνες για τη Δημόσια Εκπαίδευση δέχονται νέα μείωση 1,17%  από πέρυσι. Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να ενισχύσει τα Δημόσια Σχολεία με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με περισσότερα τμήματα και λιγότερα παιδιά στις αίθουσες.

Τατόχρονα, η κυβέρνηση αυξάνει ιλιγγιωδώς 62% τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και με γνώμονα τη διαβόητη “έκθεση Πισσαρίδη”, ένα μνημείο εγκληματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, τους βιομηχάνους και την εργοδοσία προβλέποντας κάθε είδους φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές για να μην θιγεί η κερδοφορία τους.

Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική, γιατί επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία οδηγώντας τες στην διάλυση. Μετά τις κινητοποιήσεις για τα δημοκρατικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά  δικαιώματα στις 17, τις 26 Νοέμβρη και τις 6 Δεκέμβρη, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Συμμετέχουμε με τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους ΠΕ, τους υγειονομικούς και άλλα σωματεία στη συγκέντρωση, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12μμ, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (14.00-16.00) για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση.

•    ΟΧΙ στον νέο βαρύ αντιλαϊκό προϋπολογισμό!
•    Αγώνας για την Υγεία και την Παιδεία του λαού μας και όλα τα άλλα κοινωνικά αγαθά!
•    Να στηριχθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιταχθεί το ιδιωτικό, όπως προτείνουν τα σωματεία στην υγεία, για τις κατεπείγουσες ανάγκες της πανδημίας.
•    Να αποσυρθεί το διαλυτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
•    ΟΧΙ στις τηλε-απουσίες, την τηλε-ύλη και την τηλε-βαθμολόγηση των μαθητών!
•    Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.
•    Να σταματήσουν οι διώξεις, οι ποινές, τα πρόστιμα, η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη