ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Επαγγελματική Εκπαίδευση: Όχι στη υποβάθμιση των ΕΠΑΣ λένε οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί Πελοποννήσου
Αναγνώριση του επιπέδου 4, στα πτυχία των μαθητών, αναγνώριση προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών και άμεση μονιμοποίηση των λεκτακτων εκπαιδευτικών ζητούν μεταξύ άλλων οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πελοποννήσου σε ψήφισμά τους για το υπο διαβούλευση σχέδιο νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Ψήφισμα για το υπο διαβούλευση σχέδιο νόμου «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης και άλλες διατάξεις», για την Τεχνική Επαγγελματική εκπαίδευση εξέδωσε ο Σύλλογος Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ Πελοποννήσου.

Ο Σύλλογος ζητά μεταξύ άλλων, μη υποβάθμιση των Σχολών, αναγνώριση του επιπέδου 4, στα Πτυχία των μαθητών, αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Εκπαιδευτικών των Σχολών της ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ., από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και άμεση μονιμοποίηση των Έκτακτων Εκπαιδευτικών, που υπηρετούν χρόνια στις Σχολές της ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

Το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω Πανδημίας αποφάσισε να φέρει  προς ψήφιση το Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Όσον αφορά τις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ, το νέο Νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρο ότι φέρνει την  Υποβάθμιση στις Σχολές, κατατάσσοντας τες στην Άτυπη Μεταγυμνασιακή Εκπαίδευση, στερώντας από τους Μαθητές το Πτυχίο με την αναγνώριση προσόντων, που έπαιρναν μέχρι τώρα, (επιπέδου 4)  δίνοντάς τους μια απλή πιστοποίηση, χωρίς καμιά αξία.

Λόγω των κοινωνικών κριτηρίων που υπάρχουν, για την εισαγωγή των μαθητών στις Σχολές  ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ,  βλέπουμε από ότι ένα παιδί μπορεί να συντηρεί μια ολόκληρη οικογένεια.  Οι απόφοιτοι των σχολών μας, μετά την απόκτηση του Πτυχίου τους, είχαν το δικαίωμα να  πάρουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ώστε να γίνουν οι ίδιοι Επαγγελματίες, έχοντας ένα βιοποριστικό επάγγελμα. Όλα τα παραπάνω, προσπαθεί με το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο να τους τα στερήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Εδώ να συμπληρώσουμε, ότι οι  συγκεκριμένες Σχολές, λειτουργώντας από το 1950, έχουν προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες, βοηθώντας τις ανάγκες της αγοράς, είτε μέσω της εκπόνησης πρακτικής των μαθητών μας, είτε με την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, (που λαμβάνουν οι μαθητές μας) έχοντας παράλληλα συντάξιμα ένσημα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατατάσσοντας τους σε ενεργά μέλη πλέον της κοινότητας.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι κάτω από αυτό το πλαίσιο, δεν θα υπάρχει και η αντίστοιχη προσέλευση μαθητών πλέον, αφού άνετα μετά από το Γυμνάσιο θα μπορούν να επιλέξουν ένα ΕΠΑΛ αποκτώντας πτυχίο επιπέδου  EQF5, αντί για πτυχίο επιπέδου EQF3.  Αυτό σίγουρα σημαίνει συρρίκνωση των Σχολών με αποτέλεσμα το κλείσιμό τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, οι Εκπαιδευτικοί των σχολών, μη έχοντας  καμία αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους από το Υπουργείο Παιδείας, θα ακολουθήσουν τον δρόμο για την Ανεργία, χωρίς να μπορούν να αναγνωρίσουν τα χρόνια που υπηρέτησαν στις Σχολές, ώστε να βρουν αντίστοιχη εργασία σε άλλες Εκπαιδευτικές Δομές.

  Μετά από όλα τα παραπάνω, αντιδρούμε στην Υποβάθμιση των Σχολών μας, ζητώντας:

  1. Μη Υποβάθμιση των Σχολών μας, να παραμείνει στην Δευτεροβάθμια Τυπική Εκπαίδευση.
  2. Αναγνώριση του επιπέδου 4, στα Πτυχία των μαθητών μας, με αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων.
  3. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Εκπαιδευτικών των Σχολών της ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ., από το Υπουργείο Παιδείας.
  4. Άμεση Μονιμοποίηση των Έκτακτων Εκπαιδευτικών, που υπηρετούν χρόνια στις Σχολές της ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

άνοιγμα σχολείων 2021 κορονοιος
Κορονοϊός-Σχολεία: Τι ισχύει από σήμερα στα σχολεία και στις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές
Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στα σχολεία και στις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές
Κορονοϊός-Σχολεία: Τι ισχύει από σήμερα στα σχολεία και στις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές
teacher 1280
1.600 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν μείωση του χρόνου υπηρέτησης στην οργανική θέση (Ονόματα)
Μείωση της υπηρέτησης στην οργανική θέση από δύο έτη σε ένα ζητούν 1.600 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - «Θα...
1.600 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν μείωση του χρόνου υπηρέτησης στην οργανική θέση (Ονόματα)
28η Οκτωβρίου - Παγώνη: Ορθώς δεν θα γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία και Πιερία
Υπέρ της απόφασης να μην γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία και Πιερία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τάσσεται η Ματίνα Παγώνη
28η Οκτωβρίου - Παγώνη: Ορθώς δεν θα γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία και Πιερία