Γονείς-τηλεκπαίδευση: Πολλά παιδιά εκτός τηλεκπαίδευσης, ενώ άλλα κάνουν μάθημα από κινητο!
Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτων -Αρτέμιδας: Μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης καθώς στο σπίτι τους δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμών ηλεκτρονικών συσκευών

Επιστολή στο δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδας με την οποία ζητούν να καλύψει ο δήμος τις άμεσες και ζωτικές ανάγκες που υπάρχουν, καθώς σε πολλές οικογένειες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πολλά παιδιά να βρίσκονται εκτός τηλεκπαίδευσης έστειλαν οι γονείς Σπάτων-Αρτέμιδας. 

«Απαιτούμε χωρίς καμιά περεταίρω καθυστέρηση την άμεση αγορά και διάθεση στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας του αριθμού των Tabletsπου παραθέτουμε παρακάτω. Επισημαίνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δε θα δεχτούμε να αγοραστούν τα συγκεκριμένα tablets με τα χρήματα των σχολικών επιτροπών, αφαιρώντας τα από τις λειτουργικές δαπάνες του κάθε σχολείου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς.

Η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε,

Με επιστολή μας στις 16/11, σας ενημερώσαμε για τον αριθμό των tablets που έχει διαθέσει το υπουργείο σε κάθε σχολική μονάδα του δήμου μας και ζητήσαμε να προχωρήσετε σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων προκειμένου να καλύψει ο δήμος τις άμεσες και ζωτικές ανάγκες που υπάρχουν, καθώς σε πολλές οικογένειες και ιδιαίτερα σε οικογένειες με 2 ή και περισσότερους μαθητές υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην παρακολουθούν καν την τηλεκπαίδευση.

Δυστυχώς μετά από δύο μέρες η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προμηθεύτηκε 15 (από ότι μάθαμε από τους διευθυντές των σχολείων) tablets τα οποία διέθεσε και στα δημοτικά σχολεία, δίνοντας ένα (και σε κάποια σχολεία δύο) tablets ανά σχολική μονάδα.

Είναι προφανές βέβαια ότι η συγκεκριμένη κίνηση σκόπευε μόνο στο να δημιουργήσει εντυπώσεις και όχι στο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετά από επικοινωνία των συλλόγων γονέων με τους διευθυντές των σχολείων καταγράφηκαν οι παρακάτω άμεσες και ζωτικές ανάγκες ανά σχολείο, οι οποίες αφορούν περιπτώσεις μαθητών που δεν μπορούν να συνδεθούν καν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης καθώς στο σπίτι τους δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμών ηλεκτρονικών συσκευών. Ο αριθμός των μαθητών που συνδέεται με κινητό τηλέφωνο και κατά συνέπεια δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ουσιαστικά και ποιοτικά το όποιο μάθημα γίνεται με τηλεκπαίδευση είναι πολλαπλάσιος των αριθμών που παραθέτουμε παρακάτω.

Απαιτούμε χωρίς καμιά περεταίρω καθυστέρηση την άμεση αγορά και διάθεση στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας του αριθμού των Tabletsπου παραθέτουμε παρακάτω (το 4ο Δημοτικό Αρτέμιδας θα έχει μια πιο σαφή εικόνα στις 26/11).Επισημαίνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δε θα δεχτούμε να αγοραστούν τα συγκεκριμένα tablets με τα χρήματα των σχολικών επιτροπών, αφαιρώντας τα από τις λειτουργικές δαπάνες του κάθε σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η συγκριμένη δαπάνη δε θα ρίξει έξω τον προϋπολογισμό του Δήμουκαι είναι απαράδεκτο η Δημοτική αρχή είτε να σφυρίζει αδιάφορα, είτε να προσπαθεί με επικοινωνιακό τρόπο να κρύψει την ανυπαρξία της:

1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος

0

2o Γυμνάσιο Αρτέμιδος

0

Γυμνάσιο Σπάτων

0

Λύκειο Σπάτων

0

1o Λύκειο Αρτέμιδος

20

2o Λύκειο Αρτέμιδος

      0

1o Δημοτικό Σπάτων

15

2ο Δημοτικό Σπάτων

0

3ο Δημοτικό Σπάτων

17

1ο Δημοτικό Αρτέμιδος

8

2o Δημοτικό Αρτέμιδος

9

3ο Δημοτικό Αρτέμιδος

0

4ο Δημοτικό Αρτέμιδος

26/11

5o Δημοτικό Αρτέμιδος

6

6ο Δημοτικό Αρτέμιδος

8

7ο Δημοτικό Αρτέμιδος

     11

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΠΑΛΑΒΟΣ                                     ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Αρσάκειο: Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά μαθητών
Αρσάκειο: Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά μαθητών
285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018 του Αρσακείου Ψυχικού επιβεβαιώνουν σεξουαλική, ψυχολογική και λεκτική βία κατά μαθητών και καταγγέλλουν...
Αρσάκειο: Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά μαθητών
Πού είναι το παιδί; Κι η φωνή γίνεται κραυγή γιατί αλλιώς είμαστε υπεύθυνοι
Πού είναι το παιδί; Κι η φωνή γίνεται κραυγή γιατί αλλιώς είμαστε υπεύθυνοι
Η συγκινητική «κραυγή» διαμαρτυρίας μιας νηπιαγωγού για τα όσα βιώνουν τα παιδιά στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα
Πού είναι το παιδί; Κι η φωνή γίνεται κραυγή γιατί αλλιώς είμαστε υπεύθυνοι