ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, για την απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Νοεμβρίου

Η Ε.Λ.Μ.Ε Ικαρίας Φούρνων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, καταγγέλλουν το κλίμα αστυνομοκρατίας, απειλών και αντιδημοκρατικών απαγορεύσεων που εξαπολύθηκε από την τοπική αστυνομική διεύθυνση ενόψει της συγκέντρωσης των δύο σωματείων.

Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους, από νωρίς το πρωί ο Άγιος Κήρυκος όπου είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση των δύο σωματείων, για πρώτη φορά και σίγουρα όχι τυχαία, γέμισε αστυνομικά μπλόκα. Με συνεχείς σαρωτικούς ελέγχους στα σημεία εισόδου του Αγ. Κηρύκου καθώς και στα σημεία εισόδου της κεντρικής πλατείας, η τοπική αστυνομία επιχείρησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης του κόσμου με στόχο να αποτρέψει τη συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Παρά το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του νησιού κλίμα αστυνομοκρατίας και δεδομένων των συνθηκών, μεγάλος αριθμός κόσμου ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των σωματείων. Η Ε.Λ.Μ.Ε. και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου χαιρετίζουν τη μαζική ανταπόκριση των ικαριωτών που αντιμέτωποι με την πολιτική των ακραίων και αυταρχικών απαγορεύσεων, έδωσαν το παρόν σε ένα κάλεσμα το οποίο έτσι όπως εξελίχθηκε απέκτησε το χαρακτήρα της υπεράσπισης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Πριν καν συγκεντρωθεί ο κόσμος, οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο χώρο, άλλοι  ένστολοι και άλλοι με πολιτικά, με περιπολικά και τζιπ της αστυνομίας. Ο τοπικός διοικητής ανακοίνωσε την  απαγόρευση της συγκέντρωσης στη βάση μιας Κ.Υ.Α που επικαλούνταν τον χουντικής έμπνευσης  νόμο για τις διαδηλώσεις του Χρυσοχοϊδη, δηλαδή την πρόληψη «διατάραξης της δημόσιας τάξης και της διατάραξης της κοινωνικο-οικονομικής ζωής»! Σύμφωνα με τον ίδιο τον διοικητή, ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου που με απόφαση του απαγόρευσε την συγκέντρωση και για αυτό απείλησε τους διοργανωτές με πρόστιμα ύψους 5000 ευρώ, θέση στην οποία  επέμεινε κατά παράβαση κάθε λογικής ερμηνείας, ακόμη και αυτού του νόμου που ανέφερε. Η ούτως ή άλλως αντιδημοκρατική και από κάθε άποψη παράλογη απόφαση ενεργοποίησης αυτού του νόμου βαραίνει τον αστυνομικό διευθυντή Σάμου, και  ίδιο τον τοπικό διοικητή Ικαρίας. Συνιστά ένα επεισόδιο δημοκρατικής εκτροπής το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η αντιδημοκρατική απαγόρευση και ακολούθησε τοποθέτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι αντιδρώντας στην επιβολή της διάλυσης της συγκέντρωσης από την αστυνομία φώναξαν συνθήματα καταγγέλλοντας την τρομοκρατία, διεκδικώντας την ενίσχυση του ΕΣΥ και διατρανώνοντας την πίστη, ότι η ελπίδα βρίσκεται στους λαϊκούς αγώνες. Η παραμονή στο χώρο των συγκεντρωμένων για σχεδόν μια ώρα αποτέλεσε και αυτή μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η δημοκρατική εκτροπή δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή στον τόπο μας.

Κάθε μέρα γίνεται φανερό ότι η κυβερνητική πολιτική των απαγορεύσεων, της καταστολής και των προστίμων, δεν στοχεύει σε καμία περίπτωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιβάλλεται με πρόσχημα την πανδημία για την παγίωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος, περιορισμού των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, προκειμένου να περνάνε χωρίς αντιδράσεις οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι, όπως ο τελευταίος νόμος Βρούτση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την περιφρούρηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι λαϊκοί αγώνες θα νικήσουν!

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας της Δευτέρα προχωρά η ΔΟΕ ενάντια στην «αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη παράταση της αποχώρησης...
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Μαζική κινητοποίηση και πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στην πανεπιστημιακή αστυνομία στη...
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)