Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τα μέλη ΔΕΠ στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ απέστειλαν προς το υπουργείο επιστολή με την οποία ζητούν την οργάνωση 3ου Κύκλου Σπουδών από το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, το οποίο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πληροί όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις

Τα μέλη ΔΕΠ στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, μετά από συνέλευση, συνέταξαν και απέστειλαν προς το Υπουργείο την παρακάτω επιστολή με την οποία ζητούν την έγκριση από την Υπουργό της οργάνωσης 3ου Κύκλου Σπουδών από το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, το οποίο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πληροί όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις για να προχωρήσει σε αυτή την οργάνωση.

Ακολουθεί το αίτημα που εστάλη στην υπουργό Παιδείας:

Θέμα: Οργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών από τα Ακαδημαϊκά Τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, με την οποία συνδέεται άμεσα η ΑΣΠΑΙΤΕ από την ίδρυσή της, έχουμε απευθύνει από κοινού με τα άλλα Τμήματα της Σχολής, αίτημα για άμεση ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μεταξύ των άλλων λόγων που στοιχειοθετούν το αίτημα μας, είναι και η υπερεπάρκεια των ικανοτήτων μας για την οργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα Τμήματα να συμβάλλουν στην παραγωγή της επιστημονικής γνώσης στα πεδία που θεραπεύουν.

Συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, και στο πλαίσιο του αιτήματός μας για ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Πανεπιστημιακό τομέα για όλους τους λόγους που έχουμε περιγράψει, τονίζουμε την αναγκαιότητα λειτουργίας τρίτου κύκλου σπουδών και ζητάμε:

Α) την άμεση ικανοποίηση, από τη ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ και τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του αιτήματος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ για διοργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών, επειδή πληρούμε όλες τις ουσιαστικές & τυπικές προϋποθέσεις, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Το αίτημα, με τον πλήρη φάκελο, έχει υποβληθεί με έγγραφο Προέδρου Τμήματος ήδη από τις 30 Απριλίου 2020,

Β) την άμεση νομοθετική ρύθμιση για τα άλλα Τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ ώστε να μπορούν να υποβάλουν αντίστοιχο αίτημα για τη διοργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι: :

Α) τα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ παρουσιάζουν ένα σημαντικό και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο,

Β) η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι μέλη τριμελών επιτροπών επίβλεψης διδακτορικών διατριβών σε Τμήματα Πανεπιστημίων στην ημεδαπή & στην αλλοδαπή ή επιβλέπουν διδακτορικές εργασίες με αποφάσεις συνελεύσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, χωρίς όμως τα Τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει η Πολιτεία, ειδικά στις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες (όπως παροχή επικουρικού διδακτικού έργου προς τους προπτυχιακούς φοιτητές από υποψηφίους διδάκτορες και άλλα)

Γ) παρά το μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ, δύο από τα μέλη ΔΕΠ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους 2% επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τη science-wide author databases of standardized citation indicators

Για την π. Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος

Η Πρόεδρος

Καθηγήτρια Καλλιόπη Κουνενού

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια