Εορτασμός Πολυτεχνείου: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την καταστολή των κινητοποιήσεων
Ψήφισμα - Καταγγελία ενάντια στην κρατική καταστολή και τις αναίτιες συλλήψεις - διώξεις αγωνιστών, κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη

Απαιτούμε την άρση των κατηγοριών όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου, την απαλλαγή από κάθε δίωξή τους και την ακύρωση των προστίμων που έχουν επιβληθεί στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου ΠΕ η "Αθηνά":

Στην πορεία της Θεσσαλονίκης, σε μια πορεία αγωνιστικής μνήμης όπου τηρήθηκαν  με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν εντελώς αναίτια και χωρίς την παραμικρή αφορμή περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και των ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις καταστολής, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημόσιας υγείας, αφού σταμάτησαν την πορεία μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους! Οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν συνολικά έξι διαδηλωτές, ανάμεσά τους το  δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, Γ. Γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Τους συλληφθέντες βαραίνουν παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, και καταγγέλλουμε την επιβολή εξοντωτικών οικονομικών προστίμων.  Ιδιαίτερα την επιβολή του πρόστιμου των 3000 ευρώ στον συνάδελφο Ηλία Σμήλιο, επιπρόσθετα στο πρόστιμο των 300 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε σε 2ο χρόνο μετά τη σύλληψή του προκειμένου να δικαιολογήσει τη σύλληψη και την κατηγορία του.

Ο συλλογικός αγώνας για δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, τροφή και στέγη είναι μονόδρομος απέναντι σε ένα κράτος που εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Όλοι/ες μαζί, θα νικήσουμε! Με Αντίσταση, Αγώνα, Αξιοπρέπεια!

Απαιτούμε την άρση των κατηγοριών όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου, την απαλλαγή από κάθε δίωξή τους και την ακύρωση των προστίμων που έχουν επιβληθεί!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening