Τηλεκπαίδευση: Εντελώς απροετοίμαστο το υπουργείο Παιδείας για το δεύτερο κύμα πανδημίας
Οι εργαζόμενοι γονείς-καταναλωτές, απορούν γιατί από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική ενέργεια, ώστε να είναι απρόσκοπτη η λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - Ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Οκτώ μήνες πέρασαν από την ημέρα που τα ελληνικά σχολεία υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω της πανδημίας. Οκτώ ολόκληρους μήνες καιρό είχε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε σε περίπτωση ενός νέου lockdown για το οποίο ήδη οι επιστήμονες προειδοποιούσαν, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να προχωρήσει χωρίς προβλήματα και περίπου 1 εκατομμύριο μαθητές να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη γνώση.

Αντ’ αυτού, επικρατεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση με το σύστημα να αδυνατεί να λειτουργήσει. Μεγάλοι χαμένοι, οι εκατοντάδες χιλιάδες των μαθητών στα δημόσια σχολεία που δεν μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο και μένουν έξω από την εκπαιδευτική  διαδικασία. 

Οι εργαζόμενοι γονείς-καταναλωτές, απορούν γιατί από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική ενέργεια, ώστε να είναι απρόσκοπτη η λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Πώς είναι δυνατόν μια πλατφόρμα που, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να «σηκώσει» ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες, να εμφανίζει τόσα προβλήματα;

Εγείρονται παράλληλα και ερωτήματα, αναπάντητα προς το παρόν, γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν δίδει στη δημοσιότητα τη σύμβασή της με την Cisco-Webex, ώστε να πληροφορηθούμε όλοι τι ακριβώς περιλαμβάνει και κυρίως, αν και για ποιόν υπάρχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

Το Υπουργείο Παιδείας, όπως ήδη αναφέραμε στην από 10/11/2020 επιστολή της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας προς την Υπουργό Παιδείας, ώφειλε να διατηρήσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία μεταξύ των μαθητών σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, μιας που τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια έχουν τη δυνατότητα επιλογής πλατφόρμας και κάνουν ανεμπόδιστα μάθημα. 

Αντ’αυτού βλέπουμε σήμερα, οκτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και ενώ όλοι ανέμεναν το δεύτερο κύμα της, να βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστο, να μην εφοδιάζει τα παιδιά με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, να μην λύνει το πρόβλημα των δυνατοτήτων του δικτύου και τελικά να επιβαρύνει τους γονείς-καταναλωτές.

Καλούμε και πάλι κάθε αρμόδιο φορέα να διασφαλίσει την παροχή της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής στους γονείς-καταναλωτές, καθώς και την ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας για κάθε παιδί, σε κάθε σχολείο, στη δύσκολη τούτη ώρα της υγειονομικής κρίσης.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών