Τηλεκπαίδευση-ΑΣΓΜΕ: Κωμικοτραγική κατάσταση για μία ακόμα φορά
«Η κωμικοτραγική κατάσταση της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται... "καλωσορίζοντας" σήμερα τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ

Για κωμικοτραγική κατάσταση κατά την πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου κάνει λόγο η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η κωμικοτραγική κατάσταση της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται.... «καλωσορίζοντας» σήμερα τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πήραν μια πρώτη γεύση σήμερα από την τηλεκπαίδευση. Χιλιαδες μαθητές μαζί με τους γονείς τους προσπαθούσαν να συνδεθούν, μικροί μαθητές του δημοτικού και νηπιαγωγείου να μην αντιλαμβάνονται τι ακριβώς κάνουν, γονείς να είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα για να βρουν λύση πως θα κάνουν τα παιδιά τους μάθημα.

Ως ΑΣΓΜΕ θεωρούμε ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση που εδώ και επτά μήνες δεν πήρε όλα αυτά τα μέτρα ώστε τα σχολεία να μείνουν ανοικτά, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Πιστή στην πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων, επιλέγει να δίνει χρήματα δεξιά και αριστερά όχι για  την υγεία, όχι για τα σχολεία, όχι για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας, τα κενά σε αίθουσες, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Είναι, συνεπώς, πολιτική επιλογή ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να είναι ασφαλή. 

Ταυτόχρονα, με τις αποφάσεις του Υπουργείου και το κλείσιμο των σχολείων ανατράπηκε ο οικογενειακός προγραμματισμός αφού οι γονείς πρέπει να χειριστούν και την εργασία τους ειδικά στον ιδιωτικό τομέα καθώς, σε ότι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, έχουν εξαντλήσει την κανονική τους άδεια. Παράλληλα έχουν και σοβαρό οικονομικό πρόβλημα καθώς πληρώνουν τα επαναλαμβανόμενα τεστ των παιδιών τους αλλά και τα μέσα ατομικής προστασίας τους.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους τους γονείς ότι στο  μεσοδιάστημα από την άνοιξη και μετά  δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, ώστε να υποστηριχτεί στοιχειωδώς κάποια μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Καλά θα κάνει το Υπουργείο να σταματήσει να διαδίδει fake  news, ότι ο εξοπλισμός είναι στα σχολεία και ότι όλα κυλούν ομαλά .Επιτέλους έστω και τώρα η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα γονιών, εκπαιδευτικών μαθητών που διεκδικούν :

  • Τεχνολογικό εξοπλισμό με ευθύνη του κράτους χωρίς όρους για όλα τους  μαθητές. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης, δεν είναι μάθημα το 7ωρο στο τηλέφωνο που διαφημίζει η Κυβέρνηση.
  • Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.
  • Κρατική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών για αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας.
  • Να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς. 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

cd_Cover_2
«Γνώρισα λαούς κι’ ανθρώπους, μ’ άλλη γλώσσα, μ’ άλλους τρόπους» - Ένα τραγούδι για το βιβλίο από τα παιδιά
Τα παιδιά της χορωδίας του 4ου Πειραματικού Σχολείου Ερμούπολης Σύρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ηχογράφησαν και παρουσιάζουν...
«Γνώρισα λαούς κι’ ανθρώπους, μ’ άλλη γλώσσα, μ’ άλλους τρόπους» - Ένα τραγούδι για το βιβλίο από τα παιδιά
daiera
Μια συγκλονιστική ιστορία: Οταν το σχολείο «αγκαλιάζει» ένα παιδί με αναπηρία
«Οταν έχεις ένα παιδί με αναπηρία, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει το παιδί σου όταν εσύ φύγεις. Εγώ τη Δάειρα την έχω σαν πριγκίπισσα -και...
Μια συγκλονιστική ιστορία: Οταν το σχολείο «αγκαλιάζει» ένα παιδί με αναπηρία
sxoleio
Σύμβουλος Εκπαίδευσης: «Κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα».
Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης Συμβούλου, συμπεριφορά η οποία ξεπερνάει τα όρια του απλού...
Σύμβουλος Εκπαίδευσης: «Κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα».