Νηπιαγωγεία: Παραδόθηκε το νέο 18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου έγινε ο τελικός έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενούν πλέον το 18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας του σχετικού ελέγχου και ειδικής ενημέρωσης από τους εποπτεύοντες του έργου, παρέδωσε τα «κλειδιά» στη Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Θεοδώρα Κωνσταντινοπούλου και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της, σημειώνοντας τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να επιλύει προβλήματα πολλών ετών που ταλαιπωρούσαν τους Μαρουσιώτες όπως αυτό της στέγασης του 18ου Νηπιαγωγείου και ταυτόχρονα και της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

18o_1.jpg

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της αυτοψίας στους χώρους του νέου Νηπιαγωγείου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αποδεικνύουμε σήμερα, πως η παραπληροφόρηση και η μιζέρια κάποιων δεν είναι αρκετή για να αλλοιώσει την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από ένα ολοκαίνουργιο 18ο Νηπιαγωγείο που θα στεγάσει και το θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας και του ΚΤΥΠ. Στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο και υπηρεσία τη Μαρουσιώτικη οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα και κύριο μέλημά μας είναι η κοινωνική συνοχή. Τα ψέματα αυτών των λίγων που προσπαθούν να διχάσουν, θα βρίσκουν τοίχο διότι τα έργα μας είναι η αδιάψευστη απάντησή μας. Παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε, θα συνεχίσουμε να εκτελούμε πιστά το τεχνικό μας πρόγραμμα και να μεριμνούμε ισότιμα για κάθε περιοχή της πόλης μας».

Παρόντες κατά τη διαδικασία παραλαβής του νέου 18ου Νηπιαγωγείου ήταν ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένη Βλάχου – Σταματάκη.

Σημειώνεται πως εντός των επομένων ημερών παραδίδεται το 6ο Νηπιαγωγείο στο Νέο Μαρούσι, το 10ο και 13ο Νηπιαγωγείο στις Εργατικές Κατοικίες, και εντός του Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται οι εργασίες για το 5ο Νηπιαγωγείο στο κέντρο Αμαρουσίου. Βρίσκεται ήδη σε λειτουργία το νέο παράρτημα του 3ου και 12ου Νηπιαγωγείου στην Κοκκινιά.

Όλες οι νέες υποδομές Νηπιαγωγείων έχουν σχεδιαστεί – βάσει προδιαγραφών του Υπουργείου Παιδείας και του ΚΤΥΠ - έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν το θεσμό της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί: Βήμα - βήμα οδηγίες για τις αιτήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών - Πότε θα γίνουν οι δηλώσεις περιοχών