Σχολεία: Προτάσεις για δημιουργία δημοτικών-νηπιαγωγείων στη Νέα Ιωνία
Προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της  Πέμπτης 7/11/2020 κατατέθηκε πρόταση ως  απόφαση της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), ύστερα από συνεδρίαση δια περιφοράς  και  κατόπιν  σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου παιδείας  και της Β΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας, η οποία προέβλεπε την  προαγωγή του   10ου  δημοτικού από 8θέσιο σε 9θέσιο και του 15ου δημοτικού από 10θέσιο σε 11θέσιο καθώς και την ίδρυση  Ειδικού  νηπιαγωγείου στον δήμο μας.

Η ΔΕΠ με το σκεπτικό, ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι  χώροι που να πληρούν τις απαραίτητες  προδιαγραφές  για τη στέγασή του  Ειδικού Νηπιαγωγείου καταψήφισε την ίδρυσή του (κατά πλειοψηφία) , ενώ  ψήφισε (ομόφωνα) τις άλλες δυο προτάσεις για την προαγωγή των σχολείων σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου.

Αλλοίμονο όμως αν λέμε ότι δεν υπάρχουν χώροι και τελειώσαμε. Δυστυχώς όμως και σε αυτό το ζήτημα η διοίκηση του δήμου βρίσκεται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες  που έχει η περιοχή.

Και ενώ στη ΔΕΠ τα μέλη της ψήφισαν για κάθε ένα θέμα χωριστά, και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού είπαν ΝΑΙ για την προαγωγή των δύο σχολείων και ΟΧΙ  στην Ίδρυση Νηπιαγωγείου, στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό το θέμα ( «Μεταβολές   σχολικών μονάδων  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Νέας Ιωνίας για το σχολικό έτος 2020-21» ) κατατέθηκε σαν ενιαίο.  Έτσι αν ήθελες να  ψηφίσεις ΝΑΙ για την προαγωγή των σχολείων  να απορρίπτεις υποχρεωτικά το τρίτο που πρότεινε να μην ιδρυθεί Νηπιαγωγείο.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αυτήν την μεθόδευση γιατί ως μειοψηφία που είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει  τις αποφάσεις του και να το ιδρύσει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  κατήγγειλε τη μεθόδευση και πρότεινε: Να ψηφιστεί  ξεχωριστά η κάθε  πρόταση δηλώνοντας  ότι συμφωνούμε με την προαγωγή των δημοτικών,  αλλά διαφωνούμε με την απόφαση της ΔΕΠ να μην ιδρυθεί  Ειδικό Νηπιαγωγείο, επειδή όπως το εισηγείστε ως ενιαίο μας εμποδίζετε να το ψηφίσουμε. Με την πρόταση μας  συμφώνησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων εκτός της παράταξης της Κας  Θωμαϊδου.

 Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που του ζητήσαμε να βάλει σε ψηφοφορία την πρότασή μας, αρνήθηκε  με το επιχείρημα  ότι η ειδική εισηγήτρια,  αντιδήμαρχος παιδείας  κα  Αλατσίδου δεν συμφωνεί να  αλλάξει  την εισήγησή  της. Παρά τις διαμαρτυρίες μας και το αυταπόδεικτο, ότι δεν γίνεται  όσους συμφωνούν με την  προαγωγή των δύο δημοτικών αλλά και την ίδρυση του ειδικού νηπιαγωγείου, να τους αποκλείουν να το ψηφίσουν.

Πρόκειται για απαράδεκτες τακτικές  που επαναλαμβάνονται συχνά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  ο οποίος αρνείται να βάλει σε ψήφιση προτάσεις  που έχουν κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο προφασιζόμενος ανάλογα επιχειρήματα.

 Μετά την απόρριψη  της εισήγησης της δημοτικής Αρχής, από την πλειοψηφία του Συμβουλίου επαναφέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο καταθέτοντας  τρεις ξεχωριστές εισηγήσεις για  την  μεταβολή  του κάθε  σχολείου προτείνοντας, την προαγωγή του 10ου δημοτικού από 8θέσιο σε 10θέσιο και του 15ου από 10θέσιο σε 12θέσιο  παίρνοντας υπόψη τη συνεχή αυξητική τάση εγγραφών  στις  εν λόγω σχολικές  μονάδες  και  την  ανάγκη  ίδρυσης ενός ειδικού νηπιαγωγείου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κ. Κατιμερτζόγλου,  Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποτζιολή.

 

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση...
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ