ΣΕΕΠΕΑ: Διαδικτυακή συνάντηση με την Μ.Απατζίδη για τα προβλήματα του κλάδου
Διαδικτυακή συνάντηση είχε η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, με μέλη του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, την Παρασκευή 13/11/2020,   είχε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ) .

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κ.κ ΕυγενίαΤραγάκη, Πρόεδρος ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, Γεώργιος Δεληγιάννης, Γενικός Γραμματέας ΣΕΕΠΕΑ Αττικής,  Τερέζα Φρέιχα, Ειδική Γραμματέας ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και  Μιχάλης Βολκίδης, αν. μέλος Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Κτηριακό και έλλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού είναι τα χρόνια προβλήματα που παραμένουν άλυτα, παρά τις εκκλήσεις και τις κάθε είδους προσπάθειες των φορέων της Ειδικής Αγωγής. Τα μέλη του ΣΕΕΠΕΑ δηλώνουν την αγωνία τους για μια σειρά ακόμη θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή και τα ΣΜΕΑΕ.  Κάποια κτήρια που στεγάζουν Ειδικά Σχολεία ή Δομές Ειδικής Αγωγής κρίνονται ελλιπή ή και εντελώς ακατάλληλα για τη φιλοξενία μαθητών, πόσω δε μάλλον μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, η έλλειψη επαρκούς και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου. Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις που  έγιναν για τη φετινή χρονιά (1527 εκπαιδευτικοί ΕΑ) θα λήξουν με το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά πως για τη σωστή οργάνωση και τον προγραμματισμό όλων των δομών είναι απαραίτητοι οι μόνιμοι και διαρκείς διορισμοί, που θα στελεχώνουν σταθερά τις δομές με εξειδικευμένο προσωπικό μόνιμης απασχόλησης.

Δυστυχώς, εν μέσω  της πανδημίας που βιώνουμε όλοι, φαίνεται ότι οι σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν τους μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Συγκεκριμένα, ο ΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει εκδώσει ειδικές κατευθύνσεις προστασίας για τον COVID-19 λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των σχολείων ειδικής αγωγής.

Πολλά παιδιά έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτεθούν σε κίνδυνο της ζωής τους σε περίπτωση που μολυνθούν. 

Στα σχολικά λεωφορεία που εξυπηρετούν τους μαθητές των ΣΜΕΑΕ η πληρότητα δεν έχει μειωθεί και παραμένει στο 100%, ενώ παράλληλα γίνεται ανάμειξη του πληθυσμού των τάξεων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού και δυσχεραίνει την ιχνηλάτηση.

Τα ΚΕΣΥ, που υποδέχονται δεκάδες ΑΜΕΑ και μέλη των οικογενειών τους, δεν  διαθέτουν επαρκές προσωπικό καθαρισμού, γεγονός που συνιστά τεράστιο κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του ιού.

Ανταποκρινόμενη στις παραπάνω καταγγελίες, η  κα. Απατζίδη εκφράζει την πλήρη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου, ενώ παράλληλα προτίθεται να καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, προς την Υπουργό Παιδείας.

 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών