Πολυτεχνείο: Εκπαιδευτικοί ζητούν να μην περάσει το κυβερνητικό απαγορευτικό
«Το lockdown στις διεκδικήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και της κοινωνίας δεν θα περάσει», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου

Να μην περάσει το κυβερνητικό απαγορευτικό για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση για την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων για τις επόμενες  μέρες, με προφανή στόχο την παρεμπόδιση των εργαζομένων και της νεολαίας στις εκδηλώσεις και στην πορεία για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για μια άθλια πολιτική πράξη ακραίου κρατικού αυταρχισμού που συνοδεύεται από αστυνομοκρατία και  καταστολή και επιδιώκει να βάλει τους εργατικούς και λαϊκούς-κοινωνικούς αγώνες στο γύψο.

Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση, τις προηγούμενες μέρες, είχε εγκαινιάσει μία επιχείρηση κρατικής καταστολής με διαδοχικές επιθέσεις των ΜΑΤ, με προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών στο Πολυτεχνείο, στην Πανεπιστημιούπολη, στην Πάτρα, στην Θεσσαλονίκη  και αλλού.

Η κυβέρνηση προσπαθεί τις δικές της εγκληματικές ευθύνες και την παταγώδη αποτυχία της στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης να τις μετατοπίσει στις πλάτες των αγωνιζομένων εργαζομένων και νεολαίων και να ενοχοποιήσει τους αγώνες τους για τον δήθεν κίνδυνο διασποράς της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, αυτή η ακραία  επιλογή της κυβέρνησης δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει απέναντι στις πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις του κόσμου της εργασίας και των συνδικάτων/σωματείων, που αντιδρούν στην αντικοινωνική- αντιεκπαιδευτική-αντεργατική  πολιτική της. Μια πολιτική που κλιμακώνει την επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι αγώνες των εργαζόμενων όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης, απέδειξαν με την ουσιαστική τήρηση των μέτρων προστασίας, ότι δεν αποτελούν κίνδυνο, αντίθετα επικίνδυνη ήταν και παραμένει η πολιτική της κυβέρνησης για την παραπέρα διασπορά του κορωνοϊού.

Το lockdown στις διεκδικήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και της κοινωνίας δεν θα περάσει!!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννη Παναγόπουλου
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών
Οικονομική έρευνα για την περιουσία του Γιάννης Παναγόπουλος – Δέσμευση λογαριασμών και υπόνοιες για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών
εκαβ
Τραγωδία στη Χίο: Στο Νοσοκομείο Παίδων έξι παιδιά – Με πολλαπλά κατάγματα τα πέντε
Αεροδιακομιδή ανήλικων μεταναστών στην Αθήνα υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ – Συνεχίζονται οι έρευνες για το ναυάγιο με τους 15 νεκρούς
Τραγωδία στη Χίο: Στο Νοσοκομείο Παίδων έξι παιδιά – Με πολλαπλά κατάγματα τα πέντε
τάξη, έδρα, πίνακας, μαυροπίνακας, τετράδια
Κέρκυρα: Κάλεσμα για μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στα Πειραματικά σχολεία
Φορείς, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούν σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στην Παλιά Νομαρχία, ζητώντας να μην κλείσουν τα σχολεία της γειτονιάς
Κέρκυρα: Κάλεσμα για μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στα Πειραματικά σχολεία
Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ απαιτεί και πολιτική λύση
Είναι οδυνηρό και ελεεινό συνάμα να βλέπεις ανθρωπάρια που δεν μπορούν να αρθρώσουν λόγο, που πουλάνε νταηλίκι, να έχουν πλουτίσει, και αυτό όχι από...
Και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ απαιτεί και πολιτική λύση